Pris på pakkerejse kan forhandles

0

usa, Fort Myers, florida, ferie fritidTURISME: Hver syvende dansker prøver i rejsebureauer at tinge om lavere pris ved køb af pakkerejse – for dem, der prøver, lykkes det for tre ud af fire. Det siger i hvert fald Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en undersøgelse. ”At man kan forhandle om rabat på en pakkerejse er nyt for mig,” siger direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har undersøgt forbrugernes adfærd på 13 markeder, herunder rejsebureauer. Meningsmålingsinstituttet Megafon har spurgt 5.000 danskere, hvor ofte de skifter leverandør og forhandler om pris og ydelse på 13 markeder. De 13 er bl.a. autoværksteder, tandlæger, håndværkere, hårde hvidevarer, pakkerejser, forsikring, bank og mobilabonnement.

Indenfor området Pakkerejser blev der bl.a. spurgt i undersøgelsen: ”Købte du pakkerejsen hos samme forhandler, hvor du købte den gangen før?” Ja: 37 procent og Nej: 63 procent.

”Prøvede du at forhandle om en bedre pris?” Ja, og det lykkedes: 10 procent, Ja, men det lykkedes ikke: 4 procent og Nej: 86 procent.

Af dem, der prøvede at forhandle om prisen på pakkerejser, siger 74 procent, at det lykkedes at få en bedre pris.

I en kommentar til undersøgelsen, siger adm. direktør Lars Thykier i Danmarks Rejsebureau Forening til standby.dk: ”Det er nyt for mig, at man kan forhandle sig til rabat på en pakkerejse. Jeg betvivler ikke data for undersøgelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, men jeg tvivler meget på, at dette med at forhandle om prisen for en pakkerejse er et udbredt fænomen.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz