Priskrig på oversøiske flyrejser

Der er penge at spare på drømmerejsen, hvis man rejser uden for sæsonen. Talrige kampagnetilbud på markedet giver en regulær priskrig, viser Dansk Flyprisindex, der udgives af Travelmarket.dk.

Pristjekket, der har udgangspunkt i rejser, der starter i uge 4 (fra 21. til 27. januar 2013), viser et markant prisfald på alle oversøiske destinationer. Det er ikke overraskende, da billetpriserne i jule- og nytårsperioden lå på et særdeles højt niveau på grund efterspørgsel.

Derimod er det overraskende, at flere selskaber tilbyder billetpriser, der minder om de glade dage i 2009, da forbrugerne for alvor nød godt af prisfesten. Blandt de selskaber, der er særdeles aggressive, er Emirates og Lufthansa.

Til solbeskinnede Johannesburg kan Emirates tilbyde danskerne en returbillet fra København til blot 4.404 kroner, mens Lufthansa fra Billund har overtrumfet med en pris på kun 4.390 kroner.

Fra Billund lokker Lufthansa også med lavpriser til Beijing, Dubai og Tokyo, mens Emirates i uge 4 er billigst til Bangkok fra København. Den hårde konkurrence giver blandt andet udslag i, at nye aktører i større grad forsøger at erobre markedsandele på det danske flyrejsemarked.

Det gælder airberlin, der tilbyder New York via Berlin for cirka 3.000 kroner, mens Etihad Airways, bidrager til festen ved, sammen med airberlin, at tilbyde en returbillet til Sydney for under 10.000 kroner via Berlin og Abu Dhabi.

“Flyrejsemarkedet er i princippet ganske forudsigeligt, men det er overraskende, at priserne til flere rejsemål er helt nede på 2009-niveau, og at der er blevet plads til nye aktører i et marked, som i forvejen er præget af overkapacitet,” kommenterer Ole Stouby, adm. direktør i Travelmarket.dk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.