Det italienskejede finske rederi Finnlines åbner ny fragt- og passagerrute mellem Malmø og Swinoujscie, der bliver en daglig afgang i hver retning, sejlet med færgen på billedet, Finnfellow. PR-foto: Finnlines.

Rederi åbner ny passagerrute fra Malmø til Polen

Finnlines, det italienskejede fragt- og passagerrederi, åbner med kort varsel ny daglig færgerute fra Malmø til den polske havneby Swinoujscie. Skibet på ruten har plads til 440 passagerer.

Allerede på onsdag, den 10. april, åbner Finnlines sin nye kombinerede fragt- og passagerrute mellem Malmø og Swinoujscie. Der bliver en daglig afgang i hver retning.

Det skrev det finske rederi Finnlines, der ejes af italienske Grimaldi Group, i en pressemeddelelse op til weekenden.

Finnlines har primært rene fragtruter, for eksempel én fra Kotka ved Helsinki via Aarhus til tyske Rostock og derfra retur til Kotka – samt ruter, hvor der både medtages passagerer og fragt.

Den nye mellem Malmø og Swinoujscie er en kombineret fragt- og passagerrute; der er en sejltid på næsten 12 timer og ruten skal betjenes af skibet Finnfellow, der sejler under svensk flag. Skibet har plads til 440 passagerer i sine 180 kahytter samt naturligvis til biler, busser, lastbiler og så videre. Ombord er der blandt andet en buffetrestaurant, sauna, butik og så videre.

Finnfellow har tidligere betjent en anden af Finnlines’ færgeruter i Østersøen, fra Malmø til tyske Travemünde, en rute der sejler videre uagtet åbningen på Malmø-Swinoujscie.

Færgerute til Central- og Østeuropa
”Søsætningen af vores nye rute vil blandt andet hjælpe eksporterende virksomheder i Polen, i Sverige og resten af Norden, den vil forstærke Finnlines’ aktiviteter uden for Finland og styrke Finnlines’ forpligtigelse overfor Polens sikkerhed (Finnlines betjener i forvejen ruten mellem polske Gdynia og finske Hanko, red.),” siger Antonio Raimo, linjechef hos Finnlines, i pressemeddelelsen.

Linjechefen tilføjer, at den nye rute mellem Malmø og Swinoujscie vil gøre det nemmere for blandt andet lastbiler at komme fra Danmark, Norge og Sverige til Swinoujscie i Centraleuropa. I tilskud til rederiets eksisterende rute mellem Malmø og tyske Travemünde.

Finnlines er på passagersiden blandt andet stor mellem Sverige, Ålandsøerne, der hører under Finland, og selve Finland. Til dén rute fik rederiet sidste år to nybyggede færger, Finncanopus og Finnsirius.

Udover Sverige-Ålandsøerne-Finland har Finnlines to andre primære ruter med fragt og passagerer. Fra nordtyske Travemünde, sådan cirka mellem Puttgarden og Rostock, er der to, til såvel Helsinki (en sejltur på 30 timer) som Malmø (ni timer)

 

Relaterede artikler:

Scandlines sænker pris på færgeafgange med lav efterspørgsel

Finnlines får nye færger til nordisk-rute

DFDS forventer ny vækst på største passagerrute