Reformationsjubilæet i Viborg kulminerer

Viborg Domkirke.

Den 31. oktober er det nøjagtig 500 år siden, at Martin Luther slog sine berømte teser op på døren til slotskirken i Wittenberg, og det fejres naturligvis i Viborg.

Det var nemlig i Viborg, den danske munk Hans Tausen første gang prædikede den protestantiske tro her i landet. Allerede i 1529 var Reformationen en kendsgerning i Viborg – syv år før det skete i resten af Danmark. Festen i Viborg den 31. oktober er den foreløbige kulmination på fejringen af Reformationsjubilæet og byder bl.a. på en særlig hæder til Hans Tausen med festgudstjeneste i Domkirken og borgerbespisning på Domkirkepladsen.

Viborg har i årets løb markeret sig stærkt med forelæsninger, besøg fra Tyskland, flotte dage på Domkirkepladsen med dans, teater, musik, Lutherroser, og masser af skoler og uddannelsesinstitutioner har været involveret. I alt har der været over 40 arrangementer i Viborg i løbet af 2017 i anledning af 500-året for Luthers teser.

Programmet for festdagen starter klokken 15, hvor den vestlige del af Randersvej får navneforandring til Hans Tausens Allé.

Klokken 17 er der festgudstjeneste i domkirken ved biskop Henrik Stubkjær. Der indledes med procession af menighedsrådsformænd, præster, provster og to biskopper. Når gudstjenesten er forbi, plantes en kongeeg på Nytorv i Viborgs hjerte. Det involverer både justitsministeren, borgmesteren, biskoppen og en konfirmand, og den eg, der plantes, er et tvillingetræ til den eg, som Dronning Margrethe plantede i Wittenberg i oktober 2016. Arrangementet afsluttes med champagne og kransekage til alle.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.