Regering griber ind i Air France konflikt

Alain Vidalies.

Alain Vidalies.

Frankrigs transportminister Alain Vidalies sagde onsdag, at Air France-KLM har droppet sit projekt med udvidelse af lavprisselskabet Transavia. Hidtil har Air Frances ledelse insisteret på, at projektet blot var suspenderet.

Men presset er steget på flyselskabets ledelse for at få droppet udvidelsesplanerne, som er årsagen til, at selskabets piloter har nedlagt arbejdet af frygt for reducerede lønninger.

Onsdag var strejkedag nummer 10 i denne omgang og har betydet, at Air France kun har kunnet gennemføre 46% af sine planlagte flyvninger, hvilket skønnes at have kostet selskabet omkring 20 millioner Euro hver dag.

“Transavia Europe projektet er blevet taget helt af bordet”, sagde transportminister Alain Vidalies til RMC radio. “Det er ikke blot suspenderet i tre måneder, men er nu trukket helt tilbage af flyselskabets ledelse”.

Som svar herpå sagde Air France CEO Frederic Gagey ligesom moderselskabet Air France-KLMs chef Alexandre de Juniac tidligere på ugen understregede, at forudsætningen var, at piloterne stopper strejken.

Den franske stat har 16% af aktierne i Air France-KLM og premierminister Manuel Valls har opfordret til at stoppe strejken, som skader Frankrigs image.

Strejken fortsætter i dag, torsdag.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.