Regeringen bør udnytte restauranters potentiale

Tine Skriver.

Tine Skriver.

Horesta mener, at regeringen, der netop har fremlagt sin vækstplan for fødevarer, med fordel kan skele mere til restauranterhvervet.

”Vi taler om et erhverv med et enormt potentiale, som beskæftiger knap 90.000. Drypvis er der positive tiltag i anbefalingen. For eksempel vil regeringen sætte gang i forsøg med at samle kontrollen med virksomhedskæder, som er centralt styret, men generelt undrer det mig, at regeringen ikke har tænkt restauranterhvervet ind i udspillet”, siger Horestas fødevarechef Tine Skriver.

Selv om erhvervet siden 2007 har kunnet øge antallet af beskæftigede med over 10%, har restauranterne generelt svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Det skyldes ikke mindst rammevilkår, der belaster og begrænser mulighederne – bl.a. punktafgifter og energiomkostninger.

”Det er ærgerligt. For relationerne fra restauranterhvervet til resten af samfundet er betydelig. Vores bedste kokke trækker tusindvis af gæster til landet og bidrager til udviklingen af hele fødevaresektoren, der får et løft på eksportmarkederne, fordi dansk kød, mælk og ost forbindes med dansk gastronomis høje niveau”, siger Tine Skriver.