Regeringen godkender 10 store vandkantsprojekter

Søndervig Feriepark.

Søndervig Feriepark.

Trods protester har regeringen fredag morgen præsenteret de 10 byggeprojekter, som får lov til at blive opført tæt ved de danske kyster.

Formålet med de ekstraordinære byggetilladelser tæt ved kysterne er at give mere turisme, men blandt andre Danmarks Naturfredningsforening er kritisk over for planerne, som ifølge foreningen risikerer at skade den unikke natur.

De foreløbig 10 projekter er en forsøgsordning, hvor interesserede kommuner kunne ansøge om lov til at bygge turisme-fremmende projekter tættere på kyster, end det ellers er tilladt. 38 turismeprojekter havde søgt om lov, skriver jyllands-posten.dk.

Der er givet tilladelse til følgende projekter: Ringkøbing-Skjern Kommune, Søndervig Feriepark: 500 feriehuse, Nordeuropas største badeland, fællesfaciliteter og wellness-faciliteter til en investering på 750 millioner til en milliard kroner.

Vordingborg Kommune, Aquapark Møn: Et ferie- og oplevelsescenter med adskillige nye oplevelsestilbud baseret på vand, natur/outdoor og industrikulturmiljø samt en ferieboligbebyggelse på op til 500 enheder i en gammel sukkerfabrik. Anlægsinvestering på ca.1,3 milliarder kroner.
Sønderborg Kommune, Nordals Ferieresort: To hoteller, op til 400 ferieboliger, to campingpladser, vandoplevelser, marina med 100 bådpladser, butikker og restauranter, stisystemer mm. Anlægsinvestering på ca. 1,3 milliarder kroner.
Lolland Kommune, Safari Lodge Knuthenborg: 200 tematiserede overnatningsenheder med konference- og spisefaciliteter ved Knuthenborg Safaripark.

Stevns Kommune, Besøgscenter ved Stevns Klint: Besøgscenter om Stevns Klint (UNESCO Verdensarv). Omlægning af parkeringsplads, etablering af nye faciliteter til formidling, naturlegeplads, stier, nye trapper, styrkelse af udsigtspunkter og landgangsbro.

Varde Kommune, Blåvand Strandpark: Wellnessfaciliteter og 50 luksusferielejligheder, restaurant, småbutikker, klubhuse samt en naturpromenade med oplevelseslommer mellem Blåvand Strandpark og Hvidbjerg Strand.

Hjørring Kommune, Løkken Klithotel: Erstatning af et nedslidt badehotel med et nyt hotel med 34 værelser, konferencefaciliteter og restaurant samt 14 satellitværelser, wellnesscenter, plankestier og udsigtsplatform i klitterne; 10 nye badehuse på stranden, samt omdannelse af byens vandtårn og redningshus til udsigtstårn og til brug for pop-up arrangementer.

Svendborg Kommune, Øhavscenter Christiansminde: Bygning med plads til undervisning, cafe, ophold, vandsport, promenade, gennemgående cykelsti, støttefaciliteter for friluftsliv og vandsport, samt nye hotelværelser bygget ind i terrænet.

Gribskov Kommune, New Nordic Coast: Nyt strandhotel, strandmole med havbad, forlængelse og forstærkning af eksisterende havnemoler, bredere sandstrande, anlæg af badebro med flydende sauna og et aktivitetsområde.

Norddjurs Kommune, Strandliv Fjellerup: Fire nedslag og sammenbindende forbindelse her imellem på Fjellerup Strands 2,5 km kyststrækning. Nedslagene har bl.a. fokus på leg, læring og sport mv.