Regeringen vil sælge DSB

Alle strækninger med passagertrafik skal sendes i udbud og provenuet fra salget af DSB, som skønnes at blive mellem fem og ti milliarder kroner, skal bruges til at elektrificere de hovedstrækninger især i Jylland, som i dag kun kan betjenes med diesel-tog, skriver berlingske.dk.

 

Planerne skal præsenteres af transportminister Hans Chr. Schmidt, når han senere på året indkalder Folketingets partier til strategi-debat for den danske jernbanedrift.

 

Venstres folketingsgruppe har godkendt en strategi med privatisering af DSB og en overordnet plan for udbud af kørslen med endnu højere præcision end i dag og De konservative står i vidt omgang bag planen, mens Dansk Folkeparti ikke vil stille sig afvisende.

 

Til gengæld er hverken Socialdemokraterne eller SF lune på idéen om privatisering.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.