Bjarke Hansen, ejer af og administrerende direktør for Primo Tours, kontrollerer nu ni danske rejsebureauer efter han har købt Skinetworks, der krakkede i fredags. PR-foto: Primo Tours.

Rejsearrangør overtager største danske skirejsekoncern

Primo Tours køber Danmarks største skirejsekoncern, Skinetworks, der krakkede i fredags. Primo-koncernen tæller nu ni rejsebureauer.

Den Ringkøbing-baserede rejsearrangør Primo Tours har i dag overtaget Skinetworks, Danmarks største skirejsekoncern. Skinetworks består af rejsebureauerne Danski, Nortlander, Slopetrotter, Active Alps og Summit Week. Det oplyser Primo Tours i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Skinetworks krakkede i fredags og anslog overfor Rejsegarantifonden, at det ville betyde et tab for fonden på 41 millioner kroner. Ifølge Skinetworks seneste årsregnskab, der sluttede med udgangen af juni sidste år, omsatte de for 693 millioner kroner og fik igen et underskud på over 30 millioner kroner, denne gang 35,7 millioner kroner.

Stærk aktør
Med Primo Tours’ køb af Skinetworks er der skabt en stærk dansk aktør i rejsebranchen, med nu i alt ni rejsebureauer samlet i Primo Tours-koncernen. Udover skirejsebureauerne i Skinetworks talte Primo Tours-koncernen allerede selve Primo Tours samt Århus Charter, SunCharter og Verdn.

Ejer af og administrerende direktør for Primo Tours, Bjarke Hansen, siger i en pressemeddelelse om overtagelsen:

”Vi har fået en helt unik mulighed for at gå ind i skibranchen med overtagelsen af Skinetworks. Vi ser skirejsebranchen som et perfekt match til vores nuværende forretning, og Skinetworks-koncernen har nogle super stærke brands og produkter.”

Forventer mange synergier
Bjarke Hansen, der også fremadrettet vil være direktør for hele koncernen, forventer sig meget af opkøbet:

”Skinetworks står fantastisk stærkt på både det danske og det svenske marked – de har nogle spændende koncepter, som de selv har udviklet. Samtidigt har Skinetworks de samme kerneværdier som os – nemlig fokus på nærhed til gæsterne, dansktalende personale på destinationerne og et højt serviceniveau.”

Primo Tours har en klar forventning om at opkøbet vil give koncernen en række synergier og driftsfordele.

”Produkt- og sæsonmæssigt passer Skinetworks særdeles godt ind i vores setup. Vi har forskudte sæsoner, og kan således anvende vores ressourcer og personale endnu mere optimalt hen over året,” siger Bjarke Hansen og tilføjer:

”Vi har jo prøvet det før, og har haft succes med at integrere både Århus Charter og SunCharter i vores virksomhed. Vi har et stærkt IT-setup, idet vi selv ejer og udvikler vores bookingplatform Tourpaq – et system der i øvrigt også benyttes af Skinetworks. Dette er endnu en fordel i det samlede setup, som betyder at vi relativt let kan overtage driften.”

Har eget flyselskab
I slutningen af oktober offentliggjorde Primo Tours, at man sammen med en række investorer fra branchen starter det virtuelle flyselskab Airseven med Bjarke Hansen som hovedinvestor.

Bjarke Hansen siger: ”Vi har valgt at bruge den nuværende krise i rejsebranchen til aktivt at udvikle vores virksomheder. Vi har etableret Airseven, for at styrke vores setup på flysiden. Og vi ser rigtig gode synergier i fremtiden mellem vores flyforretning og skirejsebureauerne.”

Skinetworks fortsætter som selvstændig virksomhed i Primo Tours koncernen, med egne brands og medarbejdere.

Bjarke Hansen, der selv har en baggrund som både guide og direktør i skibranchen, glæder sig til at kunne udvide koncernens rejsetilbud til at omfatte skirejser:

”Jeg ser meget frem til igen at skulle arbejde aktivt med skirejser, og vi glæder os til også at kunne tilbyde vores gæster en rigtig god ferie på ski.”

100.000 danskere på charterferie
Rejsebureauet Primo Tours blev startet i 2009 af Bjarke Hansen og Henrik Søndergaard. Koncernen sendte sidste år knap 100.000 danskere på charterferie.

Skinetworks koncernen blev etableret i 2005 og er en sammenslutning af skirejseselskaberne Danski (1982), Northlander (1990) og Slopetrotter (2005). Desuden har man specialbureauerne Summit Week og Active Alps.

De danske rejsebureauer sender under normale år mellem 600.000 og 700.000 danskere på skiferier.

Skinetworks havde i sidste regnskabsår 85.000 gæster og ifølge Rejsegarantifonden disse 14 binavne: Active Alps ApS, Dan Ski ApS, Danski ApS, Danski-Extreme ApS, Nortlander Ski-Tours ApS, Nortlander Tours ApS, Nortlanders Skinetwork ApS, RedMountain ApS, Slopetrotter Skitours ApS, Scan Ski Rejser ApS, Skinetwork ApS, Skinetworks ApS, Summitweek ApS og Østergaarder’nes Ski & Rejser ApS.

Relaterede artikler:

Nyt rejsebureaukrak bliver garantifonds næststørste

Frygter millionregning efter Bravo Tours-konkurs

”Spændende nye muligheder i et marked i ændring”