Rejsebranche-protest mod olieudvinding

laspalmasoilrigsRejsebureauernes foreninger i Danmark, Finland, Norge og Sverige protesterer mod planerne om olieudvinding ved De kanariske Øer og har rettet henvendelse til Spaniens regering.

”Vi har skrevet om vores bekymring over planerne til den spanske industri, energi og turistminister”, siger Lars Thykier, adm. direktør for Danmarks Rejsebureau Forening (DRF), til norske Canarie Journalen..

Blandt de europæiske brancheorganisationer, som har sendt tilsvarende breve er vi blandt andre Virke i Norge, Svenska Resebyråföreningen og rejsebureauforeningerne i Finland, Estland, Tyskland og Storbritannien.

I Tyskland har sagen fået så stor opmærksomhed, at selskabet RWE, som oprindeligt ejede 20% af olieprojektet på Kanarieøerne, valgte at trække sig ud, skriver boarding.no.

Den spanske regering vil nu invitere de europæiske rejsebrancheorganisationer til et informationsmøde om planerne og Lars Thykier siger, at han vil deltage.

Det spanske olieselskab Repsol har fået licens af den spanske regering til at søge efter olie og gas i ni felter som ligger mellem 10 og 60 kilometer fra Lanzarote og Fuerteventura, mellem Kanarieøerne og Marokko. Boringen vil starte så snart høringsfristen udløber den 25. september.