Ole Kirchert Christensen, adm. direktør og ansv. redaktør for Travelmedia Nordic.

Rejsebranchens chefredaktør runder 60 år

Ole Kirchert Christensen, adm. direktør og chefredaktør hos Travelmedia Nordic, der står bag STANDBY.dk og CHECK-IN.dk, fylder lørdag 60 år. De over 40 år i branchen startede i rejsebureauer.

Gode ting kommer til dem, der venter, lyder en talemåde. Og det passer meget godt til Ole Kirchert Christensen, selv om tålmodighed ikke altid er hans stærke side.

Oprindeligt ville han nemlig være journalist, men han kom – til at begynde med – i stedet til rejsebranchen.

Efter afsluttet HHX-eksamen i 1981 fra Århus Købmandsskole (nu Aarhus Business College, red.), så han en annonce, hvor daværende Oversøisk Passagerbureau, et datterselskab af Tjæreborg Rejser, i fødebyen Aarhus søgte en elev.

Rejsebranchen lød også spændende, så journalist-drømmene blev sat på pause.

I stedet gennemførte han elevuddannelsen og blev fastansat i rejsebureauet. Ved siden af IATA’s store diplomuddannelse fulgte i de følgende 14 år en række udfordringer i store erhvervsrejsebureauer under ejerskab af ØK, Maersk Air og DFDS samt etableringen af Dansk-Kinesisk Rejsebureau.

Fagre nye verden
I 1998 blev fødselaren af Ole Stouby lokket til Vejle, hvor han i tre år var med til at opbygge rejsesøgemaskinen Travelmarket, der var en af pionererne i det danske dotcom-verden.

Den ekspansive Vejle-virksomhed var på et tidspunkt medejer af Skandinavisk Bladforlag, der dengang var udgiver af rejsebranchemagasinet Take Off. Gennem bestyrelsesarbejdet i Skandinavisk Bladforlag stiftede fødselaren sit første bekendtskab med medieverdenen.

Det fortsatte i Aarhus hos Portal Danmark, hvor Ole Kirchert Christensen i 2001 blev ansat som administrerende direktør med det formål at opbygge en byportal i samarbejde med Aarhus Kommune.

Portalselskabet var i en del af perioden ejet af Jyllands-Posten og TV 2 Østjylland i fællesskab, og i en periode var firmadomicilen henlagt til Jyllands-Postens tidligere hovedsæde i Viby i et nabokontor til den nu afdøde bladtegner Kurt Westergaard.

Foden under eget bord
Efter en kort tilbagevenden til rejsebranchen fra 2004 til 2007 valgte Ole Kirchert Christensen i 2008 at sætte en ny retning i karrieren. Han etablerede sin egen virksomhed under navnet Travelbroker Nordic. Her leverede han analyser og markedsundersøgelser til lufthavne, rejsearrangører og rejseaktive virksomheder.

Men journalistdrømmen var ikke glemt. På Travelbrokers hjemmeside begyndte han derfor at skrive nyheder om rejsebranchen, flyselskaber, lufthavne, rejsebureauer, hoteller og så videre. Han er en kreativ. iderig og utrættelig nyhedsjæger. Og med nyhedsvinklen kunne han kombinere to spændende verdener, rejsebranchen og journalistikken.

Nyhederne på Travelbroker blev fra 2010 til luftfartsmediet CHECK-IN.dk og efterfølgende til virksomheden Travelmedia Nordic. Efter nogle år besluttede Ole Kirchert Christensen i 2017 sammen med Lars Thuesen at sammenlægge de to førende danske branchemedier, CHECK-IN.dk og STANDBY.dk, under fælles ejerskab.

I besiddelse af ekspertviden
Fødselarens store brancheviden betyder, at han ofte bruges som ekspertkommentator af andre medier, herunder DR og TV 2.

Gennem årene har Ole Kirchert Christensen skrevet tusindvis af artikler på navnlig CHECK-IN.dk. Han kan sine detaljer og elsker at nørde med informationer til gavn og glæde for læserne.

Og spurgt om hans bedste historie, henviser han uden tøven til denne: Statsministeren er storforbruger af privatfly. En historie, der blev citeret vidt og bredt i de danske medier.

Her havde Ole Kirchert Christensen ved grundig research fundet ud af, at daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siden sin tiltrædelse havde brugt 7,5 millioner kroner på chartrede fly. Dermed var hun på det tidspunkt den dyreste statsminister nogensinde på området, lød det.

Familiemenneske med bopæl i Hobro
Men naturligvis handler ikke alt om rejsebranchen. Ole Kirchert Christensen, der bor i Hobro, fik således tid til at være pressechef på deltid for Hobro IK fra 2014-2016 i fodboldklubbens to første sæsoner i Superligaen.

Fødselaren er et udpræget familiemenneske, der blandt andet slapper af på lange ture i skoven med sin berner sennenhund, Ozzy, og en podcast i ørerne. Fritiden kan også bruges på at se fodbold, gå til koncerter og tage på rejser.

Men der er naturligvis også tid til hustruen, Betina. Sammenlagt har de seks børn og indtil videre fem børnebørn.

Selve 60-års fødselsdagen fejres under private former med familien.