Rejsebranchens medievirksomheder fusionerer

De danske rejsemedievirksomheder Scandinavian Travel Media og Travelmedia Nordic fusionerer deres aktiviteter: check-in.dk og standby.dk, takeoff.dk og ttgnordic.com – plus denne uges årlige Danish Travel Awards, prisuddelingen til rejsebranchen.

Den skandinaviske rejse- og luftfartsbranche kan se frem til mere kvalitet og øget aktualitet i den løbende strøm af nyheder fra en branche i konstant udvikling.

Det bliver muligt gennem fusion af to rejsemedievirksomheder, der vil fastholde og udvikle en ledende markedsposition.

Konkret betyder det, at aktiviteterne i Scandinavian Travel Media fra 1. oktober er lagt ind i Travelmedia Nordic, der bliver det fortsættende selskab.

”Der er stigende konkurrence i mediemarkedet om at tiltrække annoncørernes og læsernes opmærksomhed. Begge virksomheder har solid kundeportefølje i den danske rejse- og luftfartsbranche og ved at forene kræfterne, kan vi skabe et mere attraktivt produkt for kunder og læsere,” siger Ole Kirchert Christensen, ny adm. direktør og ansvarshavende redaktør for medieselskabet.

Lars Thuesen, der ejer Scandinavian Travel Media, bliver ved transaktionen aktionær i Travelmedia Nordic med Ole Kirchert Christensen og Joakim J. Hvistendahl.

”Jeg har længe ønsket at fremtidssikre Scandinavian Travel Media, så vi fortsat kan levere et kvalitetsprodukt til rejsebranchen. Det vil være muligt gennem denne nye aftale,” siger Lars Thuesen, der også har kapitalinteresser i andre selskaber i rejse- og luftfartsbranchen.

Travelmedia Nordic vil fremover udgive fire digitale medier til rejse- og luftfartsmarkedet.

Der er tale om check-in.dk, der især fokuserer på luftfart, dette medie vil blive suppleret af standby.dk, takeoff.dk og engelsksprogede ttgnordic.com, medier for rejsebranchen. Herudover vil selskabet være arrangør af den årlige Danish Travel Awards, hvor de bedste aktører i rejse- og luftfartsbranchen hædres.

Som ny bestyrelsesformand for Travelmedia Nordic er direktør Ole Stouby fra Travelmarket. Den øvrige bestyrelse vil bestå af Ole Kirchert Christensen, Joakim J. Hvistendahl, Lars Thuesen og Stig Thygesen.

”Jeg ser et stort potentiale i fusionen mellem de stærke branchemedier i det skandinaviske rejse- og luftfartsmarked. Med synergier og optimeret drift bliver det muligt at skabe markedsledende digital aktør i Norden og Baltikum,” siger Ole Stouby.

Travelmedia Nordic vil fremover blive drevet fra afdelinger i Hobro og København og med repræsentation i Stockholm og Vilnius.