Rejsebureau dropper elefantridning

Thai-elefantJysk Rejsebureau i Aarhus har som det tredje danske bureau standset den omstridte turist-aktivitet, fordi den indebærer mishandling af dyrene.Thai-elefant.jpg

”For at have tæt omgang med vilde dyr, er det nødvendigt at knække dem fysisk og mentalt”, forklarer direktør Gitte Buchhave fra organisationen World Animal Protection. ”Elefanterne fjernes i en ung alder fra moderen og holdes i isolation og bliver slået med stokke”.

Derfor er dyreværnsorganisationen glad for, at stadig flere stopper elefantrideturene, skriver dr.dk.

Direktør Niels Amstrup fra Jysk Rejsebureau siger, det ikke var helt enkelt at træffe beslutningen, for der er også et hensyn til den lokale befolkning: “Når vi ændrer adfærd, er det vigtigt, at vi laver et andet samarbejde med de lokale. Vi kan ikke bare trække os ud, for nu har vi gennem mange år sendt turister ud for at opleve de fantastiske dyr. Når vi ændrer adfærd, er det vigtigt, at vi laver et andet samarbejde med de lokale, så Jysk Rejsebureau laver andre programmer, hvor gæsterne kigger på elefanterne i stedet for at ride på dem”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.