Rejsebureau lukker – men beholder ansatte

Per Markussen.

Det får ingen betydning for de 12 ansatte, at erhvervsrejsebureauet BCD lukker i Odense – medarbejderne skal arbejde hjemmefra. ”Vi er under pres,” siger BCD’s danske direktør.

Senest til august lukker BCD Travel, et af Danmarks fem største erhvervsrejsebureauer, sit kontor i Odense med 12 medarbejdere. Men ingen mister deres job. Fremover skal de blot arbejde hjemmefra.

Hollandske BCD er et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer med firmakunder som Danfoss, IKEA, LEGO, Lundbeck, Siemens og Vestas.

BCD har 130 ansatte i Danmark – på hovedkontoret i København samt i Odense, Viby ved Aarhus og i Aalborg.

”Vi opretter nu BCD’s første danske virtuelle kundeteam – men beholder alle medarbejdere i Odense med nogle af vores mest rutinerede ansatte. De har alle har sagt ja til arbejde hjemmefra. Det koster at etablere hjemmearbejdspladser, men vi slipper for huslejen,” siger BCD’s nordiske direktør, Per Markussen, til standby.dk og tilføjer:

”Vores kunder er ligeglade, blot de kan trække på de samme medarbejdere. Og vores ansatte, som nu skal arbejde hjemmefra, får faste intervaller, hvor de kan mødes med kolleger for at bevare deres netværk.”

BCD Travel oplyser, at erhvervsrejsebranchen udfordres af sine kunder for at tilbyde bedre aftaler, øget fleksibilitet og mere service til en lavere pris.

Per Markussen siger til standby.dk, at erhvervsrejsebureauet i Danmark endnu ikke har vurderet, om den nye forretningsplan kan bruges andre steder i Danmark.

BCD Travel har 25 ansatte i Viby ved Aarhus og otte på kontoret i Aalborg. Erhvervsrejsebureauet har ca. 650 firmakunder i Danmark.

På verdensplan er hollandsk-ejede BCD Travel i over 95 lande og havde sidste år en omsætning på over 24 milliarder dollars hos de 13.700 ansatte.