Rejsebureau sagsøges efter terror

tunesienTURISME: Efterladte fra britiske familier, der mistede medlemmer ved terroraktion i Tunesien sidste år, sagsøger charterbureau, fordi det ikke havde oplyst om risiko for terrorangreb i landet.

Ved terrorangrebet i juni sidste år blev 36 udenlandske turister dræbt, heraf 30 britiske, der var på ferie med det engelske charterrejsebureau Thomson, der ligesom f.eks. danske Star Tour er i TUI-koncernen.

Ved et formøde hos domstol i London, sagde en repræsentant for 16 af de engelske familier, at de sandsynligvis vil anlægge sag mod Thomson.

Deres noget tynde argument er, at charterrejsebureauet skulle have advaret om risiko for terrorangreb i Tunesien. De omkomne boede på hoteller i badebyen Port El Kantaoui nord for feriebyen Sousse.

Ved formødet sagde repræsentanten for familierne, at de rejsende gennem Thomson havde købt rejseforsikringer, der ikke gav mulighed for at aflyse ferien, hvis rejsemålet blev ramt af terror.

Advokater for Thomson afviste klagepunkterne i retten, der oplyste, at den først har tid til at behandle et søgsmål næste år.

I en kommentar til den mulige engelske erstatningssag, siger formand for charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark), Bravo Tours adm. direktør, Peder Hornshøj, til standby.dk: ”Rejsebureauer har ingen forpligtigelse til at advare om mulig risiko for terror. Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger og har ikke rejser til lande eller områder, hvor ministeriet fraråder rejser.”

”Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan ses af alle på ministeriets hjemmeside. I øvrigt fraråder nærmest kun Danmark og Storbritannien rejser til Tunesien. Det er en skam, for Tunesien er et rigtig godt rejseland, hvor man får meget for pengene, ligesom landet er et af de nordafrikanske lande, der er længst fremme med en demokratiproces,” siger Peder Hornshøj.