Skiområdet Grandvalira i Andorra, der ligger i Pyrenæerne, bjergkæden mellem Frankrig og Spanien. Wikipedia-foto: Christof Damian (cdamian)

Rejsebureau sender charterfly til miniputstat

Svenske Quality Travel vil under næste vintersæson gennemføre charterflyvninger fra Københavns Lufthavn samt seks større og mindre svenske lufthavne med skiturister til taxfree Andorra.

Flyvningerne med skiturister er arrangeret af det svenske rejsebureau Quality Travel, der har hovedkontor i Växjö og som ifølge sin hjemmeside er specialister i netop rejser til Andorra. Rejsebureauet har indgået kontrakt om transporten med Smartlynx Airlines fra Estland, der gennemfører flyvningerne med en af selskabets Airbus A320.

Der flyves til den spanske Lleida–Alguaire lufthavn vest for Barcelona. Fra lufthavnen er der cirka to timers kørsel til skisportssteder i Andorra. Miniputstaten i Pyrenæerne, bjergkæden mellem Frankrig og Spanien, er i størrelse nummeret mindre end Bornholm.

Der bliver under vintersæsonen 2021/22 ugentlige afgange mellem december og april med Smartlynx Airlines fra Københavns Lufthavn, oplyser rejsebureauets hjemmeside.

Den svenske hjemmeside Flyg24nyheter.com skriver, at der ligeledes bliver afgange fra de svenske lufthavne Gøteborg Landvetter, Kalmar, Linköping City Airport, Skellefteå, Stockholm Arlanda og Växjö.

Stort ønske om at rejse
På sin hjemmeside skriver Quality Travel, at der er ”rekordstor efterspørgsel efter skirejser til Andorra i vintersæsonen 2021/22. Vi har aldrig tidligere set så stor bookinginteresse så tidligt på året. Vi har 100 procent flere bookinger nu, end vi havde på samme tid sidste år.”

Ulf Östmark, administrerende direktør for Quality Travel, siger i opslaget om de kommende skirejser til Andorra: “Forklaringen er helt sikkert et enormt opsparet rejsebehov og længsel efter en aktiv ferie.”

Ifølge rejsebureauet kan skiturister i det trendy rejsemål Andorra se frem til sikkert skiløb i Andorra, der byder på over 300 kilometer pister i cirka 2.500 meters højde og at skiliftsystemerne har kapacitet til 120 000 skiturister i timen.

Og har man tid til at shoppe, så er Andorra et taxfree-område med over 2.000 taxfree butikker.

Relaterede artikler:

Stigende interesse for rejser i næste skisæson

Dansk rejsebureau tilbagekalder opsigelser

Mange ville købe Danmarks største skirejsekoncern