Nilles Rejser har til juni to krydstogter med Nationalmuseets tremastede skonnert Fulton. Der er plads til 50 gæster, der dog overnatter på hoteller under den fem dage lange rejse. PR-foto via Nilles Rejser.

Rejsebureau udvider krydstogter i danske farvande

Nilles Rejser, et af bureauerne i Aller Leisure, søsætter endnu en dansk krydstogtpakke. Denne gang tilbydes sejladser med Nationalmuseets skonnert Fulton. Der overnattes dog på hoteller.

I kølvandet på coronapandemien efterspørger danskerne i stigende grad specielle rejseoplevelser i eget land. Derfor supplerer nordjyske Nilles Rejser nu sit udbud af krydstogter i danske farvande.

Der er i juni planlagt to krydstogter i samarbejde med Nationalmuseets tremastede skonnert Fulton, der frem til 1980’erne især var kendt for at være et socialpædagogisk skibsprojekt for udsatte unge.

Krydstogtet varer fem dage, men de op til 50 gæster overnatter ikke ombord, men i hoteller langs ruten, der blandt andet tager dem til Samsø.

Den første krydstogt starter i Mariager Fjord og slutter i Vejle Fjord, hvorefter skonnerten sejler samme vej tilbage.

”I disse coronatider oplever vi, at danskerne i stigende grad søger mod lidt anderledes og autentiske oplevelser. Derfor er vi glade for vores nye samarbejde med Fulton,” siger Miriam Bisgaard Christiansen i en pressemeddelelse. Hun er administrerende direktør i Nilles Rejser, der er en del af Aller Leisure. Under normale rejseår har Nilles Rejser over 26.000 gæster til mere end 150 rejsemål i Danmark, Europa og oversøisk, oplyses det.

Mere liv i lokalsamfund
”På krydstogterne med Fulton sejler vi om dagen, overnatter på lokale hoteller og tager på udflugt med bus til attraktioner. Det bidrager til øget aktivitet på hotellerne, mere liv på restauranterne og entréindtægter hos de lokale attraktioner,” siger Miriam Bisgaard Christiansen.

På det nye krydstogt passerer turisterne en række småøer, oplever Mariager og Vejle Fjord, besøge flere nationalparker samt Samsø. Der vil være overnatning i Rebild, på Djursland, på Samsø og i Horsens.

Nilles Rejser forventer i år at udbyde 3.000 rejser i Danmark fordelt på 14 rejsemål. Det er en stigning på cirka 35 procent udbudte rejser i Danmark i forhold til en normal sæson, oplyste Miriam Bisgaard Christiansen for nylig til STANDBY.DK

”Noget af det nye er busrundrejser i Nordjylland, til Sønderjylland samt krydstogter i Limfjorden samt i det Sydfynske Øhav,” sagde hun.

Krydstogterne på fem dage i de danske farvande sælges i samarbejde med Ældre Sagen. Skonnerten Maja har normalt plads til 75 passagerer, i disse tider sælger Nilles Rejser kun omkring 50 af pladserne.

Håber på fly til sommer
Mens de danske rejser primært starter omkring påske, så håber direktøren for Nilles Rejser, at rejsebureauet fra sidst i maj igen kan sende fly sydpå. Det kommer naturligvis helt an på de danske rejsevejledninger, hvor mange danskere der er blevet vaccineret mod coronavirussen til den tid samt efterspørgslen efter atter at komme ud i Europa.

Nilles Rejser planlægger flyvninger til blandt andet Bologna, Korsika, Kroatien, Lissabon, Madeira og Napoli.

Relaterede artikler:

Pakkerejser hitter inden for Danmark

Nyt år med øget fokus på dansk indlandsturisme

Rejsebureau får stor udvidelse af rejser i Danmark

Endnu et dansk rejsebureau står til søs