Rejsebureauet Amisol sender sine skigæster til Andorra, miniputstaten mellem Frankrig og Spanien. PR-foto fra Amisol Travel.

Rejsebureau vil sende skiturister til miniputstat

Amisol, der mest gør sig i charterferier, har også en lille niche med skirejser. Til årets skisæson har bureauet 700 pladser til den toldfri miniputstat Andorra, der lokker med kort kø ved skiliften.

Norskejede Amisol Travel sælger blandt andet rejser til sin eneste skidestination, Andorra, med løftet om færre køer ved skilifterne. Andorra, miniputstaten i Pyrenæerne, bjergkæden mellem Frankrig og Spanien, er i størrelse nummeret mindre end Bornholm.

Amisol peger på, at skirejser bliver stadig mere populære og henviser til nye tal fra Skisport.dk. Disse tal viser, at der de seneste to uger har været en stigning på over 20 procent i søgninger på oplysninger om skidestinationer sammenlignet med samme periode 2019.

Ifølge Rasmus Skov, direktør hos Skisport.dk, er der de seneste par år opstået en ny tendens når danskerne skal vælge skidestination. Gæsterne vil undgå ventetid på ferien, og det får mange til at tænke alternativt, når rejsen skal bestilles, siger han.

”Når folk skal betale op mod 2.000 kroner for et ugentligt liftkort, søger stadig flere mod mindre overrendte destinationer, og her har Andorra fået en opblomstring. Det er et rigtig godt skiområde med et veludbygget liftsystem og mindre belastning, og tendensen ses ikke kun ved lifterne. På restauranter, på barer og i butikker er der også færre gæster,” siger Rasmus Skov i pressemeddelelse fra Amisol.

Ikke så overrendte omgivelser
Lis Vogelius, administrerende direktør for Amisol Travel i Danmark, siger i pressemeddelelsen:

”Vi får mange henvendelser fra skiturister, der leder efter mere rolige og ikke så overrendte omgivelser. Foruden god plads på pisterne, ved lifterne og i byerne, lokker Andorra også mange med det lave prisniveau. Desuden tiltrækkes mange af de smukke bjergbyer, der hver især har deres eget særkende i forhold til unge, familier og afterski.”

Amisol Travel er et af få rejsebureauer i Danmark med pakkerejser til skigæster i Andorra med fly fra Billund og Københavns Lufthavn. Bureauet sælger over 30 hoteller og lejlighedskomplekser i seks bjergbyer. Hotellerne er typisk med halvpension og i kategorierne fra tre til fem stjerner.

Den samlede rejsetid fra Billund eller København med direkte fly til Barcelona er små tre timer. Hertil kommer en bustransfer til bjergbyerne i Andorra på cirka 3,5 timer, oplyser Amisol.

Cirka hver fjerde af Andorras 80.000 indbyggere bor i hovedstaden, Andorra La Vella, der blandt andet har cirka 4.500 forretninger.

Hoveddestination er Egypten
I 2019, sidste normale rejseår inden coronakrisen, havde Amisol i Danmark en omsætning på omkring 48 millioner kroner, oplyste administrerende direktør, Lis Vogelius, for nylig til STANDBY.DK. Hun kom i år i bestyrelsen for RID, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening.

Amisol ejes af egypteren Hesham Abdel El Nashar, der har boet over 30 år i Norge og er norsk statsborger. I 2011 åbnede Amisol også i Danmark og har netop Egypten som sit primære rejsemål.

Relaterede artikler:

Østrig melder klar til årets skisæson

Kigger på nye rejsemål efter millionunderskud

Dansk rejsebureau sender gruppe til orange land