Rejsebureaudirektør fængslet for bedrageri

0

Bedscha afrikaREJSEBUREAUER: En tilsyneladende berygtet dansker har igen problemer med sin ageren i rejsebranchen. Manden har tidligere måtte lukke et andet rejsebureau – forleden blev han fængslet i Københavns Byret, fordi Bagmandspolitiet mener han har svindlet med flybilletter til Afrika.

En lang række kunder, der havde købt flybilletter til Afrika, er blevet snydt af den nu varetægtsfængslede dansker og hans rejsebureau. Ved grundlovsforhør torsdag gav dommeren i Københavns Byret anklageren medhold i, at der er risiko for, at manden på fri fod vil fortsætte med at svindle. I december sidste år blev han tiltalt for en stribe bedragerier, skriver Ritzau.

Ritzau-artiklen kom i weekenden på Facebook, hvor flere kendte profiler fra flyselskaber med bl.a. destinationer i Afrika, udtrykte glæde over, at politiet havde fået fængslet manden i foreløbig to uger. Manden og hans rejsebureau er beskyttet af navneforbud, men standby.dk er bekendt med begge navne.

Ifølge Ritzau fik en række kunder, der havde betalt for rejser til Gambia, ikke deres billetter. Anklageskriftet drejer sig om svindel for ca. 900.000 kr.

Det har været nævnt, at Brussels Airlines også har været udsat for mandens svindlerier; Star Alliance-medlemmet er bl.a. stort på Afrika med ca. 20 destinationer.

Men nordisk chef for Brussels Airlines, Helle Lydum Pedersen, sagde søndag til standby.dk, at Brussels Airlines ikke har været direkte ramt, da flyselskabet ikke har solgt eller udstedt billetter direkte til den nu fængslede.

Helle Lydum Pedersen siger: ”Det er en forfærdelig historie om en mand som har snydt en masse mennesker, nogle op til flere gange. Mange er vores gode faste kunder, som rejser til Afrika med hele familien en gang om året og som derfor mister en formue. De har stået ved check-in i lufthavnen og troet, de havde billetter, men så har det vist sig, at der aldrig er udstedt nogle. Forhåbentlig er det nu slut med hans svindlerier.”

Manden nægter at have overtrådt straffeloven, Københavns Byret afgør sagen i næste måned.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz