Rejsebureauer flytter sammen

Lake Louise i det vestlige Canada.

Lake Louise i det vestlige Canada.

TURISME: I næste uge lukker MyPlanet, Marco Polo og Inter Cruises deres kontor i København og rykker ind hos deres fælles ejer i Valby, der også har Star Tour, Wonder Cruises og Tema Rejser.

En af verdens største rejsekoncerner, TUI, er i Danmark repræsenteret ved charterbureauet Star Tour og specialistbureauer som MyPlanet og Marco Polo. I næste uge får næsten alle TUI’s danske bureauer fælles fysiske ramme.

Det betyder, at rejsebureauet på Strandboulevarden i København, der i dag huser MyPlanet og Marco Polo, lukkes.

MyPlanets hovedkontor i Aarhus fortsætter uændret ligesom Star Tour beholder sine charterrejsebureauer i Aarhus og København.

”Vi har længe villet arbejde tættere sammen, så vi kan inspirere hinanden og finde synergier,” siger Gorm Pedersen, landechef for Star Tour i Danmark.

I første omgang handler det nye naboskab primært om tættere samarbejde, og driften af bureauerne vil være adskilt.

MyPlanet fokuserer på rejser til Australien, New Zealand, Sydafrika, USA og Canada, mens Star Tour er klassiske charterrejser. Men i fremtiden udelukker de nye værelseskammerater ikke fælles koncepter. Samlet kommer 55 medarbejdere til at sidde i kontorlandskabet på Kirsten Walthers Vej i Valby.

Dorte Kuula, chef for MyPlanet og Marco Polo i Danmark, siger til standby.dk: ”Vores danske hovedkontor i Aarhus har produktion, salg, marketing, mens rejsebureauet på Strandboulevarden ud over salg bl.a. også har kundeservice. Ligeledes har vi et salgskontor i Gøteborg. Vi har talt om at flytte bureauet fra Strandboulevarden til Valby det meste af dette år.”

Mens Marco Polo har de dyrere rejser til f.eks. Latin- og Sydamerika samt Asien, har MyPlanet fokus på Australien, Canada, New Zealand og USA.

”Canada går rigtig godt, mens USA driller os og andre rejsebureauer bl.a. som følge af den højere dollarkurs. Vi har ikke kunnet fastholde tidligere års niveau på USA, men her har Canada lukket hullet. Det er primært det klassiske Canada, der sælger godt, f.eks. det vestlige Canada med Banff, Lake Louise og Vancouver, hvor man rejser med bil eller motorhome gennem stor natur,” siger Dorte Kuula.

I år forventer MyPlanet ca. 7.500 nordamerikanske gæster, heraf omkring 2.000 til Canada.