Travlhed hos rejsebureauer under sidste års Ferie for Alle i Messecenter Herning, der er Skandinaviens største rejsemesse. Foto: Lars Møller for Messecenter Herning.

Rejsebureauer har svært ved at tiltrække nye ansatte

Det kniber for nogle rejsebureauer at få dygtige nye medarbejdere. Problemet er så stort, at Danmarks Rejsebureau Forening netop har nedsat et uddannelsesudvalg.

”Det er et problem – derfor er vi nødt til at gøre noget nu. Det var super positivt at se opbakningen fra medlemmerne, da vi på DRF’s generalforsamling i sidste uge lancerede tanken om et uddannelsesudvalg og vi fik mange tilsagn om deltagelse,” siger administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, til STANDBY.dk

De danske rejsebureauer havde i 2016, ifølge seneste analyse fra Dansk Brancheanalyse, cirka 4.200 medarbejdere; en stigning på fire procent i forhold til 2015.
Men mange bureauer, navnlig de mindre, har problemer med at tiltrække og fastholde nye medarbejdere.

Handelsskolen Niels Brock i København har i nogle år prøvet at få gang i en uddannelse indenfor turisme, men manglende opbakning har gjort at uddannelsen nu er lukket.

Næsten ingen elevpladser
”Nærmest ingen rejsebureauer tager elever – undtagelserne er nogle af de store erhvervsrejsebureauer som CWT og Egencia,” siger Lars Thykier og tilføjer:

”Rejsebureauer kan tiltrække nye medarbejdere ved at tilbyde bedre arbejdsvilkår og karriereveje så medarbejderen kan videreudvikle sig. I “gamle dage” var det måske mere spændende at blive ansat i et rejsebureau, for her var mulighed for at komme ud og rejse. I dag er det så billigt at købe sin egen flybillet, at det med flyrejser ikke nødvendigvis er nogen attraktion i sig selv.”

Rejsebureauerne har brug for nyt blod, men hele erhvervslivet kæmper jo om de gode hoveder. Derfor skal rejsebureauerne kæmpe om disse ved for eksempel at give de egnede nye mere ansvar, siger Lars Thykier.

Buschauffør blev rejsebureaudirektør
Han bakkes op af Jesper Schou, der sidste år udskiftede sin titel som administrerende direktør for Danmarks største turoperatør, Billetkontoret, til at være Chief Comercial Officer. Jesper Schou, der sidder i bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening, siger:

”Det er forfærdeligt svært for mange i den brede underskov af all round-rejsebureauer. Mange søger mod større rejsebureauer og nogle nærmest cirkulerer mellem de store rejsebureauer som Nyhavn Rejser, Profil Rejser og C&C Travel for at nævne nogle.”

Jesper Schou, der er uddannet antropolog fra Københavns Universitet, fik sit første job i rejsebranchen ved at køre busser fra København til Amsterdam i begyndelsen af 1970’erne.

Og direktøren for et Danmarks største leisurebureauer på oversøiske rejser og på vej mod 100 medarbejdere, Niels Amstrup, siger til STANDBY.dk:

”Det er ikke svært for os at finde kvalificerede nye medarbejdere, men det kommer selvfølgelig an på, hvad de forventer. Vi ansætter medarbejdere fra andre rejsebureauer, men tager også egnede uden bureauerfaring og lærer dem op via vores interne uddannelse.”

Relaterede artikler:

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Sådan kan rejseindustrien forberede deres medarbejdere på fremtiden

I gang med nyt hold Serviceambassadører

x

Læs Også

Varm sommer mindskede ikke salg af skirejser

”Vi havde godt nok tilbagegang i juni og juli, men det er hentet ind i de første uger af august,” lyder det fra Danmarks største skirejsebureau – der i sæsonen sender 300 fly fra Danmark til Alperne.

Rejsebureau skifter navn

Danske Team Benns Ski bliver til Vinterly Skirejser – bureauet er del af Skigroup, Danmarks næststørste arrangør af skirejser. Gruppen tæller tre andre skirejsebureauer, blandt andre Højmark Rejser.

Havudsigt blev til gul mur og elevator til stejl trappe

Man skal holde, hvad man lover, ellers falder hammeren prompte, således også i en kendelse mod Kulturrejser Europa til Kreta for tre ødelagte feriedage.

Atter klar til ski på nichedestination

Danske Sun Tours, der primært gør sig indenfor charterrejser, holder den kommende vinter fast i sin foreløbig enlige skidestination. Der flyves fra både København og Aalborg.

Spies i nyt samarbejde med Emirates

Næste år tilbyder Danmarks største charterrejsebureau cirka 2.300 pladser på direkte flyvninger fra Bornholm til Sydeuropa. Men der bliver også samarbejde med DAT og Emirates.

Danske rejsebureauer på kurs mod ny rekord

Der er endnu ingen officielle tal, men feriebureauerne hos Danmarks Rejsebureau Forening melder nærmest samstemmende om, at 2018 bliver et rigtig godt år.