Selve Profil Rejser og high end-krydstogtbureauet Bella Vista Travel har indgået ny IT-aftale med det britiske IT-firma Inspiretec. PR-foto: Profil Rejser.

Rejsebureauer klar til nye tider med nyt IT-system

Profil Rejser og Bella Vista Travel har indgået aftale om levering et ”end-to-end” system, hvor hele processen og flowet, herunder hjemmesider, styres af softwaren fra IT-leverandøren Inspiretec.

Profil Rejser, der via Travel House Group både omfatter selve Profil Rejser og high end-krydstogtbureauet Bella Vista Travel, har indgået en IT-aftale med det britiske IT-firma Inspiretec.

”Ifølge aftalen leverer Inspiretec dels en midoffice platform, som vi kommer til at anvende i salget, og dels leverer de nye websites til både Bellavista.dk og Profilrejser.dk,” oplyser Profil Rejers administrerende direktør, Peter Rasmussen, der også er formand for bestyrelsen i Danmarks Rejsebureau Forening.

”Vi har anvendt det sidste turbulente år til at implementere både midoffice og websites-systemerne, om end der stadig justeres på begge dele,” oplyser Peter Rasmussen til STANDBY.DK

Profil Rejser er som turoperatør specialister i skræddersyede oversøiske rejser til blandt andet Det Indiske Ocean, Orienten, nordiske destinationer og USA. Siden 2019 har der også været fokus på europæiske rejsemål. Ligeledes har koncernen speciale i salg af krydstogter, der markedsføres som Profil Cruise og Bella Vista. Krydstogtomsætningen udgør cirka en tredjedel af omsætningen i Profil Rejser.

”At ændre rejseteknologiplatform er altid en udfordring”
I en pressemeddelelse skriver Inspiretec.com, der har hovedkvarter i Wales’ hovedstad, Cardiff, at Profil Rejser valgte Inspiretec efter en grundig afdækning af markekedet og en nøje indkøbsproces.

Som led i aftalen skaber Inspiretecs eget team de nødvendige løsninger for de danske rejsebureauer, herunder opbygningen af rejsebureauernes nye hjemmesider. Disse skal give informationer og inspirere eksisterende og kommende rejsekunder i fordelene ved produkterne hos Profil og Bella Vista.

I pressemeddelelsen skriver Inspiretec blandt andet, at de to danske rejsebureauers nye hjemmesider skal give rejsekunder øget operationel effektivitet ligesom resultatet skal vise forbedrede IT-løsninger, også internt, hos Profil og Bella Vista.

”At ændre ens platform med rejseteknologi er altid en udfordring, og ikke mindst under en coronakrisen. Men vi er nødt til at agere som virksomhed,” siger Peter Rasmussen i pressemeddelelsen. Det har været vigtigt for Profil og Bella Vista at få adgang til nye IT-systemer, der kan samarbejde mellem rejsebureauernes back- og mid-office systemer, callcenter, samt selv hjemmesiderne med kundekontakten.

Richard Baker, Inspiretecs kommercielle direktør, siger i pressemeddelelsen: ”Profil så tidligt i forløbet, at gennemarbejdet teknologi er en kritisk masse i kundehåndtering. Derfor glæder det os, at de valgte Inspiretec, der har speciale i software til rejsebranchens, til Profils omfattende teknologiske transformation.”

Relaterede artikler:

Stor dansk rejsegruppe håber på nul-resultat i år

Opkøb blandt rejsebranchens IT-leverandører

Dansk rejsekoncern ser store muligheder i IT-salg til rejsebureauer