Rejsegarantifonden politianmelder tre rejseudbydere

Truva Travel med adresse på Istedgade og Anadolu Rejser med adresse på Hillerødgade er blevet politianmeldt af Rejsegarantifonden for ikke at besvare fondens henvendelser.

 
”Problemet med begge rejsebureauer er, at vi tror de sælger rejser uden at følge kravet om, at de i så fald skal være registreret hos os og bl.a. tilbyde deres kunder konkursdækning. Det er svært at vide, hvad de laver. Truva Travel har ingen hjemmeside, mens Anadolu Rejser kun har en rejseside på tyrkisk,” siger direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, til takeoff.dk

 

”Hvis vi får bekræftet, at de sælger rejser uden at være registreret i fonden, kan vi nedlægge fogedforbud – men jeg tror, at de indstiller deres virke. Vi har i hvert fald erfaring for, at problemet løser sig, når pressen skriver at vi har politianmeldt et rejsebureau,” tilføjer hun.
 
Også det estiske flyselskab Estonian Air med c/o-adresse hos SAS på Hedegårdsvej i Kastrup er blevet politianmeldt af Rejsegarantifonden.
Baggrunden er, siger Birgitte Fjeldhoff, at flyselskabet udbyder rejseydelser omfattet af fondens dækning (flybilletter) uden at være registreret i fonden.

 

Politianmeldelsen kom efter en kendelse fra Erhvervsankenævnet, om at Estonian Air er registreringspligtig i Danmark.

 

I øvrigt har Rejsegarantifonden netop sendt en såkaldt udbudsbekendtgørelse vedrørende udbud af assistance ved rejseudbyders konkurs til offentliggørelse i EU-tidende.

 

Udbuddet vedrører assistance til kunder, der har købt en rejseydelse omfattet af Rejsegarantifondens dækning hos en rejseudbyder, som erklæres konkurs.

 

Assistancen vil hovedsageligt bestå af organisering af indkvartering og hjemtransport af rejsekunder, der er strandet i udlandet. Endvidere kan der i mindre omfang være tale om rådgivning til ikke-strandede rejsekunder, hedder det fra Rejsegarantifonden.

 

Udbudsbekendtgørelsen kan ses på Rejsegarantifondens hjemmeside.

Skrevet af Henrik Baumgarten