Rejsekortet ofte dyrere end traditionelle billetter

rejsekortOver en million danskere har købt Rejsekort, men de kan ikke være sikre på, at kortet giver dem den billigste rejse i den kollektive trafik.

Alle, som rejser med fjerntog over regionale takstgrænser, risikerer at få en dyrere rejse, hvis de bruger Rejsekortet hele vejen, viser en optælling, forbrugermagasinet Kontant har lavet på baggrund af Rejsekortets egne tal. Rejsekort A/S, har lagt en prisoversigt ud på sin hjemmeside, og der kan man sammenligne prisen med traditionelle billetter på 273 udvalgte togrejser over hele landet.

Det er kun på 54 rejser, at Rejsekortet er billigst. På seks rejser er prisen den samme og på 213 rejser – næsten 80% – er Rejsekortet den dyreste måde at rejse på.

Det skyldes, at trafikselskaberne i Danmark ikke har harmoniseret priser og rabatter. Rejsekortets priser sættes efter de lokale trafikselskabers zoner, mens DSBs gamle, men stadig eksisterende, takstsystem følger togskinnerne.

”Så længe vi har to sideløbende takstsystemer, vil kunderne have denne udfordring. Det er jo derfor, vi stadig har forskellige produkter”, siger Christian Linnelyst, salgschef i DSB, som anbefaler kunderne at tjekke priserne, inden de rejser.

Transportminister Magnus Heunicke: ”Hele idéen bag Rejsekortet er, at det skal være nemmere. Og man skal sikre, at man får den billigste rejse. Det er hele grundidéen. Og når det går galt, så synes jeg, at det skal laves om og gøres ordentligt”.

Mere i Kontant i aften på DR1.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.