Rejseselskaber vil fortsat sende gæster til Tyrkiet

AlanyaTURISME: Tirsdag aften blev lufthavnen i Istanbul ramt af et bombeattentat. Alligevel melder charterbureauerne nu ud, at rejser til og fra Tyrkiets charterdestinationer ikke vil blive påvirket.

Antallet af dræbte ved terrorangrebet i Atatürk-lufthavnen i Istanbul er nu oppe på 41, mens der er 239 sårede, oplyser Reuters.

Chartertrafikken til Tyrkiet bliver dog ikke påvirket af terrorangrebet. Rejser med Star Tour, Spies og Apollo vil ikke blive berørt, da alle charterrejser til Tyrkiet har direkte ruter.

Informationschef hos Tui Nordic siger til travelnews.se, at mange gæster har spørgsmål netop om rejser til Tyrkiet: ”Vores rejser påvirkes ikke, eftersom vi ikke flyver til Istanbul,” siger han.

På trods af, at rejseselskaberne fortsat rejser til Tyrkiet, så har flere danskere fravalgt destinationen i år. Charterbranchen har oplevet en markant nedgang, og Apollo fortæller, at man kun har solgt halvdelen af de rejser, man solgte til Tyrkiet sidste år.

Senest har Udenrigsministeriet opdateret rejsevejledningen til Tyrkiet. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret, men det fastholdes, at der er stor risiko for terrorangreb mod turister i Tyrkiet, og de anbefaler, at rejsende holder sig fra større menneskemængder.