Rejsevejledning advarer mod politiet i USA

usa politiTURISME: Det hører til sjældenheder med rejsevejledning for USA – men en sådan kom fredag fra Bahamas, der opfordrer sine indbyggere til at udvise ”ekstrem forsigtighed” overfor amerikansk politi.

Udenrigsministeriet i den caribiske stat Bahamas udsendte fredag en sjælden rejsevejledning for rejser til USA. Omkring 90 pct. af Bahamas 300.000 indbyggere er sorte, skriver BBC. Rejsevejledningen opfordrer unge mænd til at udvise ekstrem forsigtighed, hvis de kommer i nærkontakt med politiet i USA.

Vejledningen kommer efter der igen i sidste uge var nye tilfælde af, at amerikansk politi skød og dræbte mænd af afrikansk amerikansk herkomst, denne gang i hovedstæderne i Louisiana og Minnesota, hhv. Baton Rouge og St. Paul – hertil kom nedskydningen og drabene i Dallas på fem amerikanske politifolk.

Ifølge BBC skyder og dræber politiet i USA i snit over en person om dagen – mens en politimand i USA i snit bliver dræbt af skud hver uge. BBC skriver også, at mens der kun er ét skydevåben for hver 8. indbygger i Storbritannien, er tallet i USA 101 skydevåben for hver 100. borgere.

”Vi opfordrer navnlig unge mænd fra Bahamas til ikke at virke konfrontationssøgende overfor politiet i USA, men kun at samarbejde,” hed det bl.a. fra Bahamas udenrigsministerium. Besøgende blev også opfordret til at holde sig fra politiske møder og demonstrationer.

Bahamas, der ligger tæt på Florida, var indtil 1973 en britisk koloni.