Rekord for mødeturismen i Nordsjælland

nordic park Valhalla mice møderTURISME: 2015 blev hidtil bedste år for møder i VisitNordsjælland. I alt 222.410 forretningsrelaterede overnatninger blev det til – det var 13 pct. flere end i 2014 og bedre end landsgennemsnittet.

De fem VisitNordsjælland-kommuner – Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Fredensborg og Gribskov – havde sidste år større stigning i mødeturismen end landsgennemsnittet. Det viser nye tal for forretningsrelaterede overnatninger fra Danmarks Statistik.

Antallet af forretningsrelaterede overnatninger i VisitNordsjællands medlemskommuner viste sidste år en stigning i forhold til 2014 på 13 pct. – mens antallet på landsgennemsnittet steg knap 7 pct.

”Svaret på succesen er sandsynligvis det intense samarbejde på tværs af de enkelte mødesteder fra netværket Unikke Mødesteder. Netværkets force er, at medlemmerne markedsfører sig fælles under et varemærke, at de med fordel henviser til hinanden og tænker i fælles samlede pakker,” siger Berit Elmark, chefkonsulent i VisitNordsjælland.

”Nordsjælland er ved at få godt fat i det københavnske erhvervsliv – også lidt af det sydsvenske. Og i 2015 gjorde Unikke Mødesteder også sit indtog på det britiske mødemarked med konceptet: To meet or not to meet.”

”Stigningen i nordsjællandske mødeovernatninger ser ud til at være en vedvarende tendens. Flere får øjnene op for de mange muligheder, vi har heroppe,” siger Berit Elmark, der deler æren for fremgangen med partnerne i Unikke Mødesteder.

Derudover mener hun, at den opadgående kurve skyldes et større kendskab til Nordsjælland.