Der har været et december-boom i udlejning af danske ferieboliger de seneste knap ti år. Hovedparten af gæsterne i danske ferieboliger til udlejning er fra det store tyske marked. Arkivpressefoto fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Rekord i udlejning af danske feriehuse i december

Milliardforretningen med udlejning af danske feriehuse sætter rekord her i december med 18 procent flere udlejede ferieboliger end sidste år, viser nye bookingtal fra Danmarks Statistik.

Mens der i december 2011 blev udlejet knap 10.000 feriehusuger i danske ferieboliger, skønnes tallet for december i år at blive 25.700.

Feriehusudlejningsbranchen glæder sig over de nye tal fra Danmarks Statistik og noterer, at der de seneste år har været en støt stigning i antallet af bookninger af danske ferieboliger i december, særligt omkring jul og nytår.

Og i år bliver ingen undtagelse. De seneste bookingtal viser en stigning på 18 procent i december i år sammenlignet med sidste år på leje af feriehuse, og langt størstedelen af julegæsterne er tyskere, hedder det i pressemeddelelse fra Dansk Erhverv.

Herfra siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv: ”Det, der gør årets jul særlig god, er den gave, at juleaften og nytårsaften ligger helt perfekt i forhold til en ferie med indflytning i weekenden. Tyskerne elsker det trygge og naturskønne Danmark.”

I runde tal har Danmark omkring 200.000 ferieboliger, men ”kun” 40.000 er til udlejning i en branche, der direkte og indirekte leverer en omsætning i Danmark på 18 milliarder kroner. Cirka 95 procent af de 40.000 af de 200.000 danske ferieboliger, ejerne har til udlejning, bookes gennem medlemmer af Feriehusudlejernes Brancheforening.

Julen er årets anden højsæson
Også feriehusudlejningsbureauet Sol og Strand kan genkende tendensen med stigende udlejning af danske ferieboliger i december.

Ifølge dets administrerende direktør Per Dam har der i perioden fra 2016-2018 været en stigning i antallet af feriegæster, der har fejret juleaften i et sommerhus. Endnu er det for tidligt at sige, hvordan julen og hele december i år ender med hensyn til antallet af bookinger. Men der ventes fortsat vækst, og billedet er stort set det samme på alle Sol og Strands 21 kontorer landet over.

”Det er årets anden højsæson, vi går i møde, og særligt de tyske gæster er glade for at fejre højtiden i Danmark. 75 procent af de gæster, der har booket sommerhus på for eksempel Rømø i juledagene er tyske,” siger Per Dam og tilføjer, at det ikke blot er juleopholdene, der er eftertragtede: ”Hovedparten af vores lokalbureauer melder tæt på udsolgt hen over nytåret,” lyder det fra Sol og Strand-direktøren.

Relaterede artikler:

Danmark tjener milliarder på udlejning af ferieboliger

Forudser bedre dansk sommerturisme næste år

”Regeringen forstår ikke, hvor sommerhuse skal ligge”