Rekordhøj belægning hos SAS

sas-plus-ny-kabineSAS havde 2,6 millioner passagerer i juli og selskabets load factor steg 0,4 procentpoint til 86,9%, hvilket er de højeste belægning for SAS i en enkelt måned. De justerede tal for yield og PASK steg med henholdsvis 4,8% og 1,0% i juni.

Markedsbetingelserne i Skandinavien er midlertidigt stabiliserede og balancen mellem kapacitet og efterspørgsel er forbedret i sammenligning med 2014. Imidlertid er konkurrencesituationen fortsat intensiv på en række markeder.

SAS strategi er at fokusere på Skandinaviens hyppigt rejsende. I sommermånederne skifter rejsemønstret for hyppigt rejsende til mere ferieorienterede destinationer. Derfor åbnede SAS 47 sæsonruter. Efterspørgslen her var særdeles god til/fra Danmark og Sverige og steg med 3,5% samtidig med en højere load factors. SAS samlede antal rejsende i rutetrafikken steg 0,8%.

Kapaciteten på rutetrafikken faldt med 0,5%, men trafikken i juli var uændret, hvilket resulterede i 0,4 procentpoint højere load factor på 86,9%.

SAS interkontinentale kapacitet blev øget med 0,6% men trafikken faldt 0,9%.

Mens flyselskabet reducerede sin kapacitet på de europæiske og intraskandinaviske ruter med 1,7%, steg trafikken med 0,3% som svar på sæsontilpasningen specielt på de europæiske ruter.

Indenrigstrafikken steg 1% og kapaciteten med 3,1% hovedsageligt på de svenske indenrigsruter.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.