Rekordoverskud i den danske rejsebranche

TURISME: Danmarks 194 største rejsebureauer tjente sidste år 464 mio. kr. efter skat. ”Det er det flotteste resultat nogensinde. Ikke siden 2007 har branchen tjent over 400 mio. kr.,” siger rejsebrancheanalytiker Ole Egholm. Hans analyse viser blandt meget andet også gennemsnitslønnen i rejsebureauerne.

Men mens charterbureauerne i 2007 tjente over halvdelen af hele branchens overskud, var det sidste år leisure-rejsebureauerne der indtjente over halvdelen af branchens samlede overskud.

”Charterbureauerne havde faktisk et skidt år i 2016. Deres samlede overskud blev kun 48 mio. kr., mens de i 2007 tjente hele 242 mio. kr.,” siger Ole Egholm til standby.dk – han udgiver igen i år sin omfattende analyse af de største rejsebureauer; 194 er med på grund af størrelsen i omsætningen.

Men, tilføjer Ole Egholm, de fleste andre bureautyper havde sidste år forrygende resultater, herunder incoming-bureauerne, der fik nyt rekordår med et samlet overskud på 74 mio. kr.

Gennemsnitsløn på 423.000 kr.

De 194 danske bureauer i årets analyse havde i alt 4.200 ansatte med en gennemsnitsløn sidste år 423.000 kr.

”Når vi taler gennemsnitsløn skal vi huske, at vi regner det som virksomhedens samlede personaleomkostninger per ansat, og der ofte er nogle få som ligger langt over det gennemsnitlige lønniveau, mens andre er under,” siger Ole Egholm og fortsætter:

”Men det mest interessante er nok rejsebureauernes overskud per ansat: Her har rejsebureauerne ligget i top i ni ud af de seneste ti år, når jeg sammenligner med de andre erhverv, vi analyserer. Men de havde endnu ikke lykkedes med at ligge over 100.000 kr. i overskud per ansat. Det lykkes sidste år, hvor rejsebureaubranchen fik 110.000 kr. i overskud per ansat.”

Dansk Brancheanalyser omfatter årligt typisk disse brancher: reklamebureauer, revisorer, arkitekter, bilbranchen, restaurationsbranchen og hotelbranchen.

”Blandt de brancher indenfor de erhverv, vi har analyseret, gik det bedst i 2016 for hotellerne i overskud pr. ansat,” siger brancheanalytikeren.

Den årlige analyse fra Ole Egholms firma, Dansk Brancheanalyse, af Danmarks 194 største rejsebureauer forventes udgivet sidst i denne måned og koster igen i år 3.600 kr. plus moms. Den kan bestilles via at sende mail til: ole@danskbrancheanalyse.dk

x

Læs Også

Rejsetrends for sommeren 2018

Over 200.000 danskere bruger januar til at solsikre deres 2018-ferie og i disse dage er der størst rift om de populære familiehoteller og de helt store lejligheder.

Profil Rejser får Costa Rica på programmet

Profil Rejser ønsker at få en andel af de omkring 6.000 danskere, der årligt besøger Costa Rica og sælger nu rejser til det mellemamerikanske land.

Rejs med Viktors Farmor til mumier i Peru

Rejsebureauet Viktors Farmor har strikket en Peru-rundrejse sammen, og på 18 oplevelsesrige dage får man flere store oplevelser.

Forbrugerne kommer til at betale

TURISME: De gebyrer, der er blevet fjernet fra visse typer kreditkort, skal hentes et andet sted. Og det bliver hos forbrugerne. Det mener i hvert fald, direktør Jesper Schou fra Billetkontoret.

2018 bliver et skelsættende år for rejseindustrien

DEBAT: Direktør Ole Mortensen fra rejserådgivningsvirksomheden AMM Consulting giver et bud på branchens udfordringer i 2018 samt anvisninger til, hvordan man som virksomhed kommer igennem året.

Ny lov for pakkerejser vedtaget

TURISME: Dansk Rejsebureauforening har i mere end seks år arbejdet med lovforslaget, som i går endelig blev vedtaget. Den giver både forbrugerne og rejsebranchen bedre vilkår.