Rekordoverskud i den danske rejsebranche

TURISME: Danmarks 194 største rejsebureauer tjente sidste år 464 mio. kr. efter skat. ”Det er det flotteste resultat nogensinde. Ikke siden 2007 har branchen tjent over 400 mio. kr.,” siger rejsebrancheanalytiker Ole Egholm. Hans analyse viser blandt meget andet også gennemsnitslønnen i rejsebureauerne.

Men mens charterbureauerne i 2007 tjente over halvdelen af hele branchens overskud, var det sidste år leisure-rejsebureauerne der indtjente over halvdelen af branchens samlede overskud.

”Charterbureauerne havde faktisk et skidt år i 2016. Deres samlede overskud blev kun 48 mio. kr., mens de i 2007 tjente hele 242 mio. kr.,” siger Ole Egholm til standby.dk – han udgiver igen i år sin omfattende analyse af de største rejsebureauer; 194 er med på grund af størrelsen i omsætningen.

Men, tilføjer Ole Egholm, de fleste andre bureautyper havde sidste år forrygende resultater, herunder incoming-bureauerne, der fik nyt rekordår med et samlet overskud på 74 mio. kr.

Gennemsnitsløn på 423.000 kr.

De 194 danske bureauer i årets analyse havde i alt 4.200 ansatte med en gennemsnitsløn sidste år 423.000 kr.

”Når vi taler gennemsnitsløn skal vi huske, at vi regner det som virksomhedens samlede personaleomkostninger per ansat, og der ofte er nogle få som ligger langt over det gennemsnitlige lønniveau, mens andre er under,” siger Ole Egholm og fortsætter:

”Men det mest interessante er nok rejsebureauernes overskud per ansat: Her har rejsebureauerne ligget i top i ni ud af de seneste ti år, når jeg sammenligner med de andre erhverv, vi analyserer. Men de havde endnu ikke lykkedes med at ligge over 100.000 kr. i overskud per ansat. Det lykkes sidste år, hvor rejsebureaubranchen fik 110.000 kr. i overskud per ansat.”

Dansk Brancheanalyser omfatter årligt typisk disse brancher: reklamebureauer, revisorer, arkitekter, bilbranchen, restaurationsbranchen og hotelbranchen.

”Blandt de brancher indenfor de erhverv, vi har analyseret, gik det bedst i 2016 for hotellerne i overskud pr. ansat,” siger brancheanalytikeren.

Den årlige analyse fra Ole Egholms firma, Dansk Brancheanalyse, af Danmarks 194 største rejsebureauer forventes udgivet sidst i denne måned og koster igen i år 3.600 kr. plus moms. Den kan bestilles via at sende mail til: ole@danskbrancheanalyse.dk

x

Læs Også

Skirejsebureau vil lave firmarejser

Danmarks største skirejsebureau har åbnet særlig afdeling, hvor de ansatte udelukkende skal sælge rejser til erhvervslivet.

Nye regler i rejsebranchen rykker tættere på

Den 1. juli træder nye fælles EU-regler i kraft; disse vil omfatte store dele af rejsebranchen – også mange aktører, der i dag ikke er registreret i Rejsegarantifonden.

Rejsebureau i forgæves kamp mod pensionsselskab

Dansk rejsebureau taber i Sø- og Handelsretten, hvor det havde anlagt sag mod Nordea Liv & Pension, der havde samme navn til en af sine foreninger som rejsebureauet.

Ægteparret Berit Willumsgaard og Søren Rasmussen er henholdsvis Albatros’ administrerende direktør og bestyrelsesformand. Foto: Peter Fredberg

Rekordresultat i Albatros Travel

For 18. år i træk er Søren Rasmussen og Co i stand til at skabe plus på bundlinjen, og denne gang en fordobling i forhold til året før. ”Vi bruger det samme beløb som resultatet i markedsføring, ” siger han.

Jubilar med vokseværk

Salget stiger på forretningsområder som individuelle oversøiske rejser, krydstogter og erhvervsrejser, siger Nyhavn Rejser i forbindelse med det store rejsebureaus 30 års jubilæum.

Rejsebureau ændrer navn

Det nuværende Herning Erhvervsrejser skifter 1. juni navn og kommer ind under det større Holstebro Rejsecenter, der var med til at grundlægge rejsebureauet.