Rekordsommer på Øresundsbron

øresundsbronSommeren er højsæson på Øresundsbron, hvor fritidsrejsende udgør en større andel af trafikken end på noget andet tidspunkt af året. 2015 blev det til rekord efter rekord.

Lørdag den 18. juni blev der sat ny døgnrekord, da 30.955 køretøjer kørte over broen. I hele juli kørte 803.900 biler over broen, hvilket er månedsrekord.

Juli var også rekord for antal nye BroPas-aftaler for fritidskunder på en måned. Det betød 8.215 nye BroPas-kunder i juli. Totalt har Øresundsbron nu 355.000 BroPas-kunder. I løbet af juni og august passerede 650.000 over broen med BroPas, skriver Fokus Øresund..

Øresundsbrons fritidskunder lokkes primært af de traditionelle udflugtsmål. Svenskere tager gerne til Tivoli, Bakken, BonBon-land og Den Blå Planet. Danskere har besøgt Emporia, Skånes Djurpark og Tosselilla.

Men svenskere og danskere finder også rejsemål udenfor de traditionelle mål. I København er Konditori Marie Antoinette blevet en ny favorit for svenskerne. For de lidt mere eventyrlystne danskere, er det Tykarpsgrottan i Skåne der trækker besøgende.