Restaurationsbranchen ønsker konsekvenser

 

Brancheforeningen for danske hoteller og restauranter, Horesta, efterlyser en skærpet kurs over for den sorte økonomi i branchen, skriver Berlingske Tidende i dag.  

 

Horestas formand Jan Laursen hilser skattemyndighedernes kommende kontrolaktion velkommen. Men han mener, at der ofte mangler en konsekvent opfølgning, når man finder frem til branchens problembørn.  

 

»Vi er meget glade for Skats kontrolaktioner, men vi ser desværre problemer i de  samme virksomheder igen og igen. Hvis man konstaterer, at noget er galt, kan de  pågældende virksomheder ofte slippe med en bøde,« siger Jan Laursen.   

 

Han mener, at man langt oftere skal afskære de problemfyldte restauranter, der benytter sig af sort arbejdskraft, muligheden for fortsat at drive restaurant. Ellers går  det ud over alle de lovlydige restauranter, der er i skarp konkurrence med kolleger,  der konsekvent overtræder reglerne.    

 

Ved en stor landsdækkende kontrolaktion sidste år havde to tredjedele af virksomhederne inden for restaurations- og kioskbranchen f.eks. en eller anden form for rod i økonomien.  

 

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.