Århus Charter i plus på 14 mio. kr.

Århus-bureauet solgte sidste år 35.000 rejser. I år bliver tallet lige så højt, mener Ulla Stæt Andersen: »Der er fortsat en flot rejselyst blandt danskerne. Vi mærker ikke noget til krise,« siger Ulla Stæt Andersen, der sammen med sin søster Jette Rantala ejer det 20 år gamle bureau.

 

Overskuddet er blevet lidt mindre, men de to indehavere af rejsebureauet Århus Charter beklager sig ikke.

 

»Flysæderne er blev dyrere, men vi synes ikke, at vi vil føre alle de ekstra udgifter over på kunderne. Derfor er vores overskud blevet mindre i år,« siger Ulla Stæt Andersen.

 

Overskuddet i det seneste regnskab for sæsonen 2007/2008 blev 14 mio. kr. efter skat. Året før var tallet 15,8 mio. kr.

 

Søstrene valgt at bruge overskuddet på at konsolidere virksomheden, og dermed har de ikke taget pengene ud til sig selv.

 

»Vi har altid været forsigtige, og vi kan godt lide at have penge til måske knap så gode tider,« siger Ulla Stæt Andersen, som forventer et regnskabsresultat for indeværende sæson på niveau med den sidste år.

 

Århus Charter har i snart mange år været ombejlet af de store internationale rejsebureauer, som vil købe den århusianske forretning. Antallet af henvendelser er fortsat stor, oplyser Ulla Stæt Andersen. Men bureauet er stadig ikke til salg.

 

»Vi er efterhånden det eneste danskejede charterbureau. Vi synes stadig, at vi har meget at tilbyde vores trofaste gæster,« siger Ulla Stæt Andersen.

 

Til december åbner bureauet en ny ruter til den canariske ø Fuerteventura. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen