RID-formand chokeret over tyrkisk lovændring

Peder Hornshøj.

Peder Hornshøj.

TURISME: Tyrkiet vil med forfatningsændring tillade børnebrude på blot 12 år og dermed seksuelle overgreb på børn. ”Det er forfærdeligt, Tyrkiet må leve i 2016,” siger formand for de seriøse danske charterarrangører.

”Dette er forfærdeligt, jeg håber tyrkerne kommer til sig selv, helst i en helvedes fart, dette er helt ude i hampen. Vi tager gerne dette op med tyrkerne fra de skandinaviske rejsearrangører.”

Det siger Peder Hornshøj, adm. direktør for Danmarks tredjestørste charterbureau, Bravo Tours, og formand for charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark). RIDs 14 medlemmer udgør ca. 90 pct. af den danske charterrejsebranches seriøse medlemmer.

”Jeg håber på tyrkernes sunde fornuft. Tyrkiet har fået knubs på alle mulige måder med terroraktioner og det mislykkede militærkup. Men denne kendelse om OK til børnebrude vil ikke hjælpe,” siger Peder Hornshøj og tilføjer: ”Nogle tyrkiske politikere må indse, at vi lever i 2016.”

Sex med børn på 12 år er fra 23. december lovligt i Tyrkiet, hvis børnene ”samtykker,” lyder kendelse fra landets forfatningsdomstol.

Nu fjernes den paragraf i landets forfatning, paragraf 103, der straffer seksuelle handlinger med børn ned til 12 år, skriver den tyrkiske avis Hurriyet Daily News.

Ifølge den tyrkiske forfatningsdomstol er børn ned til 12 år selv i stand til at forstå betydningen af en seksuel akt!

Mens den danske charterbranche i år forventede 250.000 passagerer til Tyrkiet, lander tallet nok på 200.000, vurderer Spies.

Bravo Tours har i højsæsonen syv charterfly om ugen fra Danmark til Tyrkiet. I dette sommerhalvår har Bravo Tours 110.000 gæster på ferie med Spanien, Grækenland og Tyrkiet som de tre største destinationer. Ca. 10.000 af Bravo-gæsterne skal hele sommersæsonen til Tyrkiet.