Rigtig øv dag i Skagen

0
Silver Whisper.
Silver Whisper.

CRUISE: Netop som en helt by stod parat til at fejre, at det første store krydstogtskib skulle lægge til ved det nye kajanlæg i Skagen Havn, blev det til èn stor skuffelse.

Skawborne var ikke vrede, de var skuffede. Da de i går erfarede, at kaptajnen på Brilliance ikke ville/turde gå ind til Skagen på grund af sydvestlig blæst med vindstød op til 16 meter i sekundet. Måske regner de det ikke for noget, men det er altså et både meget højt og meget stort skib, som gerne skulle holde balancen.

En hel by ventede med åbne arme på godt 2.000 gæster. De kom aldrig og sejlede videre til Harwich på deres vej fra Stockholm, hvor de skulle have haft en smag af Danmarks smukke natur og historiske by.

En krydstogtkaptajn ved udmærket, hvor mange han skuffer, men rederiets politik er klar: Aldrig gå på akkord med sikkerhed for passagerer eller materiel. Og det er hans suveræne afgørelse.

Brilliance kommer igen seks gange mere i år, og vejret netop nu er meget atypisk for årstiden. For Skagen er det blot vigtigt, at havnen ikke får karakter af en havn, som ofte er svær at anløbe. I så fald bliver krydstogteventyret kort.

Nu håber man, at Silver Whisper med ca. 350 passagerer kan indvie kajanlægget på mandag 1. juni på sin vej fra Gdansk til København.

Silver Whisper er flere gange stoppet op ved Skagen og har sendt passagererne med tender ind til land. Nu skal den første gang gå direkte til kaj.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz