Ringe kvartal for Aarhus Lufthavn

Aarhus-Tirstrup1. kvartal blev det hidtil ringeste for Aarhus Lufthavn i 13 år, når man måler på antallet af passagerer. Tal fra Danmarks Statistik, der ikke har data længere tilbage end 2001, viser, at 2014 blev bundskraber med 44.000 rejsende – 6% færre end for et år siden, skriver jyllands-posten.dk.

”Det er først nu, vi kan gå i gang med at lave en plan, og det, vi snakker om lige i øjeblikket, er sommeren 2015. Det vil sige, at man tidligst kan håbe på passagerfremgang i 3. eller 4. kvartal i 2015”, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Lufthavnens fem ejerkommuner – Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs – enedes i april om at investere et tocifret millionbeløb for at sikre flere passagerer og flere ruter. Beslutningen blev taget, da Aarhus Lufthavn i 2013 kom ud med et underskud på godt 16 millioner kroner.

Med udsigten til kapitalindskud tror Peter Høgsberg på, at lufthavnen kan konkurrere med Aalborg og Billund og kapre flere kunder: ”Men man glemmer nogle gange, at det tager tid, før man kan måle resultatet af ens arbejde. Nu har jeg været direktør i snart et år og har brugt et halvt år på at rydde op, og da jeg så troede, at vi skulle til at i gang med at kigge fremad, fandt kommunerne ud af, at de ville have lavet nogle flere rapporter, og det gik der endnu et halvt år med. Men nu har de vist handlekraft, og det er positivt”.