Risiko for SAS-tab på Spanair

Skulle det ske, at Spanair går konkurs, skal SAS betale mellem 200 og 300 millioner svenske kroner, men regnskabsmæssigt vil tabet lyde på 1,8 milliarder, hvoraf størstedelen dog allerede er indregnet, skriver epn.dk.

 

Rickard Gustafson, SAS koncernchef omtaler risikoen i forbindelse med det netop aflagte kvartalsregnskab, fordi Spanairs problemer er vokset i løbet af de seneste måneder.

 

Koncernchefen siger, at Spanair er inde i et af Europas hårdeste markeder med et Spanien, der er præget af økonomisk afmatning og at han derfor nævner, at der er en risiko hvis Spanair ikke klarer opgaven.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.