Rødt kort til Sharm el-Sheikh

sharm el sheikhTURISME: Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele det sydlige Sinai – dermed også Sharm el-Sheikh. ”Dette er utrolig trist, der har ingen problemer været, og kundetilfredsheden er i top,” siger Spies-direktør.

Udenrigsministeriet opdaterede i går sin rejsevejledning for Egypten med begrundelse i et ”ændret sikkerhedsniveau.” Ministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele det sydlige Sinai – og alle rejser til den nordlige del af Sinai.

Ligeledes frarådes ikke-nødvendige rejser til det øvrige Egypten – med undtagelse af turistområderne ved Rødehavet (herunder Hurghada) samt Luxor og Aswan samt Nilkrydstogter imellem disse byer og Abu Simbel.

”Der er generelt høj risiko for terrorhandlinger og bortførelser i hele Egypten. Rejsende opfordres til at udvise forsigtighed, herunder på steder hvor større menneskemængder er samlet,” skrev ministeriet og tilføjede, at der fortsat kan foretages flyskift i Cairo lufthavn, bare lufthavnen ikke forlades.”

Baggrunden for ændringen, med bl.a. det røde kort til Sharm el-Sheikh, er ”på baggrund af trusler og angreb mod militær- og sikkerhedsstyrker, er sikkerhedsberedskabet på Sinai-halvøen forhøjet.”

I en kommentar til ændringen siger direktør for Spies i Danmark og formand for charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark), Jan Vendelbo, til standby.dk: ”Dette er et stort problem. Sharm el-Sheikh er et populært rejsemål. Det røde kort er utrolig trist, der har ikke været nogen problemer i Sharm el-Sheikh og vi har aldrig haft så høj kundetilfredshed, gæsterne er super glade for deres ferie.”

Det røde kort til Sharm el-Sheikh betyder ikke, at gæster på stedet skal evakueres, men der bliver bare ikke sendt nye af sted.

”Med Sharm el-Sheikh ude af billedet i denne omgang, giver det et unødigt prispres på Kanarieøerne. Hotelejerne der sidder på guldminer, og det vil få priserne på rejser til at stige. Heldigvis er vi mange med gode hotelkontrakter, som ikke påvirkes,” siger Jan Vendelbo og fortsætter:

”Det er også en ond spiral for Egypten, der ikke kan klare sig uden turismen. Men turismen til Egypten er gået kraftigt ned de seneste år. I de gode år har Egypten årligt over 100.000 danske ankomster. Omtalen af urolighederne andre steder i Egypten, men ikke på feriemålene, har ikke påvirket vores salg. Vi har i år solgt det samme som på samme tid sidste år.”