Rødt kort til Tunesien

0

Tunesien får 17 pct. af sine indtægter fra turisme. Arkivfoto

TURISME: Det danske Udenrigsministerium skærper rejsevejledningen for Tunesien. I forvejen var alle rejser til grænseområdet ved Algeriet og Libyen frarådet – nu frarådes også alle ”ikke-nødvendige rejser til resten af landet” og at rejse ud af landet.

Rejsevejledningen for Tunesien gør opmærksom på, at der er en høj terrorrisiko i landet: ”Hvis du befinder dig i Tunesien, og ikke har nødvendige grunde til at blive der, anbefales du at udrejse ved hjælp af et rejseselskab eller med kommercielle fly,” hedder det i den opdaterede rejsevejledning.

Baggrunden er bl.a. terrorangrebet 26. juni i turistområdet i byen Port El Kantaoui ved Sousse. 38 turister, navnlig englændere, blev dræbt ved angrebet og mange blev såret. Også 18. marts fandt angreb sted mod Bardo Museet i centrum af hovedstaden Tunis med ligeledes mange døde og sårede turister til følge.

Den tunesiske regering indførte 4. juli undtagelsestilstand i 30 dage. I denne periode har landets Indenrigsministerium og guvernører kompetence til bl.a. at opløse forsamlinger, bryde strejker og lockouts, begrænse bevægelsesfrihed og indføre udgangsforbud.

Næsten alle danske eller nordiske charterselskaber har foreløbigt indstillet deres rejser til Tunesien i sidste halvdel af i år.

Der er høj risiko for terrorhandlinger mod vestlige mål i Tunesien samt ved turistattraktioner, offentlige bygninger, i nærheden af sikkerhedsmyndigheder og på steder, hvor større menneskemængder er samlet. Der er også risiko for bortførelse af vesterlændinge, skriver Udenrigsministeriet.

Angrebene mod turister i Tunesien blev gennemført af terrororganisationen Islamisk Stat.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz