Rusland forbyder fly fra Egypten

EgyptAir Airbus A330-200 flyLUFTFART: Som ”midlertidig sikkerhedsforanstaltning” har egyptiske flyselskaber fået forbud mod at flyve til Rusland. Russiske flyselskaber har i forvejen indstillet flyvninger til Egypten.

Rusland forbød i weekenden egyptiske flyselskaber at lande i Rusland. Russerne mener, der er dårlig sikkerhed i egyptiske lufthavne – og henviser til den russiske Airbus A321, der forrige lørdag angiveligt sprang i luften kort efter start fra lufthavnen i Sharm el Sheikh. Alle 224 ombord omkom – flyet fra det russiske selskab Metrojet skulle have været til Skt. Petersborg.

Det russiske forbud rammer primært Star Alliance-medlemmet EgyptAir, der har rute til Moskva.

Det russiske luftfartsagentur, Rosaviatsia, ønskede overfor nyhedsbureauet Reuters ikke at uddybe årsagen til det russiske landingsforbud for egyptiske flyselskaber, men den russiske ambassadør i Cairo sagde til en lokal TV-station, at forbuddet er en ”midlertidig sikkerhedsforanstaltning.”

For en uge siden forbød Rusland landets flyselskaber at flyve til alle egyptiske lufthavne. Russerne har hidtil sendt rigtig mange turister til Egypten – sidste år var tallet angiveligt tre mio.

Også den tidligere sovjetiske republik Kasakhstan har angiveligt forbudt flyvninger til Egypten. Det samme har en række europæiske lande.