Russiske turister vælger Syddanmark

800px-LegoBillundTowerViewFlere russere kommer på ferie i Danmark, og i Syddanmark er antallet steget markant. Det gavner Legoland og Givskud Zoo, men også på overnatningsstederne mærker de nye gæster.

Antallet af overnattende russere er mere end fordoblet i Syddanmark fra 2011 til 2014. Ifølge Danmarks Statistik for hele landet var der i 2011 43.962 russiske turister, et tal der er steget til 67.143 i 2014. For Syddanmark var de tilsvarende tal henholdsvis 3.942 og 8.038 altså mere end en fordobling, skriver dr.dk.

”I år er første år med charterflyvninger til Billund med russiske gæster, der har oplevet Legoland, Givskud Zoo og Lalandia”, siger Jonas Søndergård, pressechef hos Legoland.

Men det er ikke sikkert, at de positive tendenser fortsætter. Det afhænger af krisen i Ukraine: ”Diplomatiske kriser har altid haft en indvirkning og det kan det også få her, for situationen er meget alvorlig”, siger Ana Maria Munar, lektor i turisme ved Copenhagen Business School.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.