Ruteflyvning til Teheran skuffer

Lufthavnen i Teheran.

I går fløj Austrian Airlines for sidste gang, da der var alt for lidt efterspørgsel på flyet fire gange om ugen fra Wien til Teheran. Snart stopper også KLM/Air France, mens Lufthansa og Alitalia fortsætter.

Det varede længe, inden flyselskaberne fra Europa kom i gang med igen at flyve til Iran, og allerede nu viser det sig at være en dårlig ide. Efterspørgslen svigter – i hvert fald fra Wien, som før havde fem afgange om ugen. I går afgik det foreløbigt sidste fly til Teheran fra Austrian Airlines.

Samtidig meddelte KLM/Air France, at man stopper flyvningen på ruten til Teheran fra april. Netop nu er der fire ugentlige afgange.

Til gengæld har Lufthansa besluttet at fastholde fem ugentlige afgange, og Alitalia er også ude med en meddelelse om en fortsættelse af flytrafikken til Teheran.

Iran lider under restriktioner fra EU og USA, som indtil nu har halveret olieproduktionen, hvilket igen har givet landets indbyggere alvorlige økonomiske problemer og skadet samhandlen voldsomt.

Set i det lys er det også forståeligt, at den internationale flytrafik falder, selv om der ikke mere er sikkerhedsproblemer.