Rutineret trekløver i Air Greenlands bestyrelse

Bjarne Eklund vender tilbage til Air Greenlands bestyrelse, udpeget som den danske stats repræsentant i stedet for Mads Kofod, der har siddet i bestyrelsen siden 2001. Det bliver således en dreven luftfartsmand, der indtager pladsen, som han også havde i tre år frem til i fjor, udpeget af Hjemmestyret.

 

Denne gang får han også følgeskab af et kendt ansigt i den danske rejsebranche, idet SAS som sit andet medlem i bestyrelsen valgte Leif Rasmussen, nuværende chef for SAS Cargo. Han erstatter svenske Lars Lindgren.

 

Selvstyret pegede på Jens Wittrup Willumsen, også dreven SAS-mand og i dag i en række bestyrelser bl. næstformand i Visit Denmark. Han blev senere valgt som formand for flyselskabet. Det andet medlem valgt af Selvstyret var genvalg af Julia Pars.

 

Tilsyneladende er det gået hurtigt med regeringens valg af Bjarne Eklund. I hvert fald var der kritik fra en af deltagerne på generalforsamlingen ifølge Sermitsiaq.AG.

 

”Udskiftningen af statens repræsentant burde være meddelt i bedre tid,” sagde en medarbejderrepræsentant. Han understregede dog, at hans kritik ikke drejede sig om personspørgsmål.

Skrevet af Ejvind Olesen