Ryanair advarer kunder om pilotstrejke

Det irske lavprisselskab advarer nu sine kunder om, at en række annoncerede pilotstrejker på flere baser kan føre til forstyrrelser af selskabets trafik. Piloter i fem lande er klar til strejke, og italienerne starter efter planen fredag.

Ryanair står over for den hårdeste kamp med sine piloter i selskabets historie. Kaptajner og styrmænd fra fem forskellige lande har varslet strejke i dagene op til jul, og det får nu Ryanair til at advare sin kunder om, at der kan komme forstyrrelser, skriver business.dk.

”Ryanair er blevet orienteret om trusler om strejke til og med en 24-timers strejke onsdag den 20. december fra et mindretal af vores piloter i Irland, Portugal, Tyskland, Italien og Spanien. Det kan føre til flyforstyrrelser”, skriver Ryanair til Reuters. ”Ryanair vil offentliggøre en beredskabsplan for at minimere forstyrrelserne mandag den 18. december på vores hjemmeside. Vi undskylder over for vores kunder… Vær forvisset om, at vi gør alt, hvad vi kan, for at minimere forstyrrelserne”.

Foreløbig har fagforeninger i Irland, Tyskland, Italien, Spanien og Portugal truet med strejker, mens pilotforeninger i Holland og Sverige har sendt et brev til topchef Michael O’Leary og bedt ham om at forhandle en overenskomst på plads.

Ryanairs ansættelsesforhold er blevet angrebet fra flere sider. Selskabet har hidtil været ’fagforeningsfrit’, og man har forhandlet lønvilkår individuelt med de ansatte på selskabets over 80 baser.

Ryanair truer personale – de sælger ikke nok

Pilotopgør presser Ryanair

Ryanairs passagertal stiger trods aflysninger