Ryanair-afgørelse fra Arbejdsretten om nogle uger

1

ryanair Boeing B737-800FLYSELSKABER: Der vil gå op til en måned, forventer Arbejdsretten, før tre højesteretsdommere er klar med kendelse om det er lovmedholdeligt for den danske fagbevægelse at iværksætte konflikt mod Ryanair, fordi selskabet ikke vil indgå dansk overenskomst for sine besætninger i Danmark.

Ved det over 10 timer lange møde i Arbejdsretten mandag, der først sluttede over midnat, hørte de tre højesteretsdommere i sagen indlæg fra såvel Ryanair som den danske fagbevægelse, repræsenteret af Flyvebranchens Personaleunion, FPU.

Arbejdsretten oplyste i går til standby.dk, at man forventer dommerne er klar med en kendelse indenfor mellem to uger og en måned. Så snart dommerne ved noget konkret om tidshorisonten, underrettes sagens parter, Ryanair og FPU/LO.

”Jeg håber meget, at Arbejdsretten træffer sin afgørelse inden den går på sommerferie 1. juli. Får fagbevægelsen i Arbejdsretten medhold i, at det er lovmedholdeligt at indlede konflikt mod Ryanair, skal hovedkonflikt og sympatikonflikt varsles til ikrafttræden inden for fem arbejdsdage,” sagde formand for fagforeningen 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, i går til standby.dk

Ryanair begyndte i marts at trafikere Københavns Lufthavn – foreløbig har Europas største flyselskab bebudet 12 ruter ud af Københavns Lufthavn. Alle ruterne flyves til i forvejen eksisterende Ryanair-baser, hvor flyselskabet har fly og besætninger.

Ryanair vil aldrig indgå aftale med en fagbevægelse, det er 110 pct. imod selskabets forretningsprincip. Bøjer Ryanair af i København, vil det skabe præcedens på dets øvrige over 70 baser rundt om i Europa.

Så går Arbejdsrettens kommende kendelse Ryanair imod, vil selskabet vurdere hvilke af ruterne fra Københavns Lufthavn der er lukrative og som det vil beholde – og så blot flyve indtil København fra baser i udlandet.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Ryanair-afgørelse fra Arbejdsretten om nogle uger"

Notify of
avatar
Fjæsingen
Fjæsingen

Nu må de dommere da snart få nusset færdig—- havde ellers været fint her før valget!

wpDiscuz