Ryanair dropper ikke Billund

billund ryanairFLYSELSKABER: Mens Ryanair i dette sommerhalvår havde 14 ruter fra Billund Lufthavn, bliver det næste sommer til 10 ruter, hvor Europas største flyselskab forventer at 540.000 passagerer.

Ryanair måtte i sommer lukke sine baser i Billund og København pga. modstand fra fagforeningerne over at flyselskabet ikke ville indgå danske overenskomster.

Men det har ikke fået Ryanair til at opgive de to lufthavne – selskabet flyver også til Aarhus Lufthavn.

I går præsenterede Ryanair sit sommerprogram for næste år på Billund Lufthavn. At Ryanair går fra 14 til 10 ruter på Danmarks næststørste lufthavn, modtages med et skuldertræk i Billund.

”Det er, som vi forventede. I år havde Ryanair 14 sommerruter, sidste år 17 og forrige år 21. Det siger vi ikke så meget til; vi forholder os konstaterende til det. Det har udviklet sig, som vi sagde, og vi har ingen forventning om, at Ryanair vil åbne flere ruter,” siger Billund Lufthavns direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, til business.dk der tilføjer, at Ryanair ved lukningen af sin Billund-base truede med at gå fra 700.000 årlige passagerer til 300.000. Den reelle nedskæring bliver ikke engang halvt så stor.