Ryanair forhandler transferaftale med IAG

Michael O'Leary.

Michael O’Leary.

Lavprisselskabet forhandler med Iberia, British Airways og Aer LIngus om at etablere transfer-forbindelser til selskabernes langdistanceflyvninger, oplyser Ryanairs topchef Michael O’Leary.

“Vi forventer, at vi de kommende 5-10 år kan fungere som feeder-selskab for andre flyselskaber med langdistanceflyvninger”, siger Michael O’Leary til Reuters. ”Fordelen for langdistanceselskaberne er, at de kan opnå langt billigere feeder-forbindelser med os end med noget andet flyselskab, men de skal overvinde sig selv med hensyn til at tage ansvar for kiksede forbindelser”.

Han skønner, at lavprisselskaber kan feede op mod 50% af passagererne på langruterne inden for de kommende 5-10 år.

Ifølge forslaget skal langdistancebilletterne købes hos langrute-selskaberne, der bliver ansvarlige for check-in, bagagehandling og for eventuelle kiksede forbindelser.

Ryanair vil til gengæld tilbyde senere flyvninger til de rejsende, hvis de skulle komme for sent til de bookede Ryanair-afgange.

Ifølge Michael O’Leary har man også forhandlet med Norwegian og Virgin Atlantic om feederruter til London Gatwick og med portugisiske TAP om at feede til/fra Lissabon.