Ryanair forhandler transferaftale med IAG

Michael O'Leary.

Michael O’Leary.

Lavprisselskabet forhandler med Iberia, British Airways og Aer LIngus om at etablere transfer-forbindelser til selskabernes langdistanceflyvninger, oplyser Ryanairs topchef Michael O’Leary.

“Vi forventer, at vi de kommende 5-10 år kan fungere som feeder-selskab for andre flyselskaber med langdistanceflyvninger”, siger Michael O’Leary til Reuters. ”Fordelen for langdistanceselskaberne er, at de kan opnå langt billigere feeder-forbindelser med os end med noget andet flyselskab, men de skal overvinde sig selv med hensyn til at tage ansvar for kiksede forbindelser”.

Han skønner, at lavprisselskaber kan feede op mod 50% af passagererne på langruterne inden for de kommende 5-10 år.

Ifølge forslaget skal langdistancebilletterne købes hos langrute-selskaberne, der bliver ansvarlige for check-in, bagagehandling og for eventuelle kiksede forbindelser.

Ryanair vil til gengæld tilbyde senere flyvninger til de rejsende, hvis de skulle komme for sent til de bookede Ryanair-afgange.

Ifølge Michael O’Leary har man også forhandlet med Norwegian og Virgin Atlantic om feederruter til London Gatwick og med portugisiske TAP om at feede til/fra Lissabon.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.