Ryanair forudser større overskud

Ryanair Boeing B737-800FLYSELSKABER: Ryanair har fået et par millioner flere bookinger til den kommende vinter end forventet. Det har nu fået flyselskabet til at forhøje forventningen til sit overskud i dette regnskabsår med 20 pct. Ryanair har tredoblet sit marketingbudget til over 200 mio. kr.

Ryanair siger, at man vil sænke sine priser op til ti procent næste år – for at tage flere markedsandele og selskabet forklarer sin fremgang med reducerede afgifter, forbedret og forenklet hjemmeside, samt tredoblet marketingbudget til 35 mio. euro.

Koncernchef, Michael O’Leary, har for nylig sagt, at selskabets høje ekstra-afgifter var med til at skræmme passagererne væk.

Ryanair forventer nu et overskud på 750-770 mio. euro i det regnskabsår, der slutter med udgangen af marts næste år. Tidligere havde selskabet forventet et overskud på 620-650 mio. euro. Store fuld-service flyselskaber som Lufthansa og Air France har den seneste tid oplyst, at de forventer mindre overskud end først antaget – bl.a. som følge af øget konkurrence fra bl.a. Ryanair samt en række pilotstrejker.

Ryanair antager nu, at man i dette regnskabsår kommer op på 89 mio. passagerer; en stigning på 8,5 pct. i forhold til sidste regnskabsår.

Reuters skriver også, at Ryanair stadig er interesseret i at købe Cyprus Airways og at man er oppe imod græske Aegean Airlines.