Ryanair har flest internationale passagerer

LUFTFART: Storbritannien er det land i verden med flest flysæder til andre lande i dette års sommerprogram, viser en årlig opgørelse. Seks lande i Europa er på Top 10 over lande med flest udbudte internationale flysæder.

Passagermarkederne er større i f.eks. USA og Kina, men i disse lande er hovedparten af flysæderne på indenrigs. Når der kun kigges på internationale flysæder, altså på flyvninger mellem to lande, så topper Storbritannien, ikke mindst pga. London Heathrow. Det viser den årlige opgørelse fra hjemmesiden anna.aero, der kom i går.

Efter Storbritannien kommer USA, Tyskland, Spanien og Kina når det gælder internationale flysæder i dette års sommersæson.

Seks af de ti lande i verden med flest internationale flysæder er i Europa (de andre er Frankrig, Italien og Tyrkiet), de fire øvrige udenfor Europa er ud over USA og Kina hhv. De forenede arabiske Emirater, UAE, der bl.a. huser flyselskaberne Emirates og Etihad Airlines, samt Japan.

På den samlede Top 20-liste har kun to lande tocifret vækst på internationale flysæder i år sammenlignet med sidste år, Indien med ti pct. og Rusland med næsten 20 pct.

Ryanair størst blandt flyselskaber

Irske Ryanair er det flyselskab i verden med flest international flysæder i dette års sommerprogram. Det er hele 53 pct. foran nr. to på listen, rivalerne fra Easyjet, der siden sidste år har overhalet Emirates på denne konto.

I dette års sommerprogram har Ryanair 73,2 mio. internationale sæder, Easyjet 47,8, Emirates 45,8, Lufthansa 42 og Turkish Airlines 32,1.

Herefter følger på Top 10 British Airways, American Airlines, Qatar Airways, Air France og KLM, det hollandske selskab har 25,2 mio. internationale flysæder.