Ryanair har pilotmangel

LUFTFART: Ryanairs forklaring om denne tids 2.100 flyaflysninger angiveligt pga. manglende afholdt ferie for nogle af de 4.200 piloter betvivles. En mulig årsag kan være pilotflugt – senest er 140 Ryanair-piloter kommet til Norwegian.

Ryanair er Europas største flyselskab med 126 mio. forventede passagerer i år. Det har i snit ca. 2.000 daglige afgange mellem 33 lande fra foreløbig 87 baser.

I slutningen af sidst uge meddelte Ryanair, at man frem til udgangen af oktober aflyser 2.100 flyvninger, hvilket vil ramme 315.000 passagerer.

Nogle får pengene tilbage, andre kan ombookes til andre Ryanair-fly – men Ryanair meldte ikke at man vil følge EU-reglerne om nægtet ombordstigning og ombooke berørte rejsende til andre flyselskaber.

Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, medgav på selskabets generalforsamling i går i Dublin, at Ryanairs 4.200 piloter næppe er overbetalte.

De foreløbig 2.100 aflyste flyvninger svarer til to pct. af selskabets flyvninger i perioden, oplyser Ryanair.

Medierne er forbløffede over, at Ryanair først sidste uge angiveligt fandt ud af flyselskabets problemer med, at piloterne kunne holde ferie, skriver engelske medier.

Alene i Danmark forventer Ryanair i år tre mio. passagerer, her af 2,5 mio. i Københavns Lufthavn, hvor det er 3. største flyselskab. Ryanair har også ruter til Billund, Aarhus og Aalborg.

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.