Ryanair har pilotmangel

LUFTFART: Ryanairs forklaring om denne tids 2.100 flyaflysninger angiveligt pga. manglende afholdt ferie for nogle af de 4.200 piloter betvivles. En mulig årsag kan være pilotflugt – senest er 140 Ryanair-piloter kommet til Norwegian.

Ryanair er Europas største flyselskab med 126 mio. forventede passagerer i år. Det har i snit ca. 2.000 daglige afgange mellem 33 lande fra foreløbig 87 baser.

I slutningen af sidst uge meddelte Ryanair, at man frem til udgangen af oktober aflyser 2.100 flyvninger, hvilket vil ramme 315.000 passagerer.

Nogle får pengene tilbage, andre kan ombookes til andre Ryanair-fly – men Ryanair meldte ikke at man vil følge EU-reglerne om nægtet ombordstigning og ombooke berørte rejsende til andre flyselskaber.

Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, medgav på selskabets generalforsamling i går i Dublin, at Ryanairs 4.200 piloter næppe er overbetalte.

De foreløbig 2.100 aflyste flyvninger svarer til to pct. af selskabets flyvninger i perioden, oplyser Ryanair.

Medierne er forbløffede over, at Ryanair først sidste uge angiveligt fandt ud af flyselskabets problemer med, at piloterne kunne holde ferie, skriver engelske medier.

Alene i Danmark forventer Ryanair i år tre mio. passagerer, her af 2,5 mio. i Københavns Lufthavn, hvor det er 3. største flyselskab. Ryanair har også ruter til Billund, Aarhus og Aalborg.

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Forbrugerchef skuffet over Icelandair

I forbindelse med 9 timers forsinkelse fra Island til København fik dansk passager ingen information fra flyselskabet om EU-reglerne om kompensation. Men passageren kender reglerne – han er til daglig vicedirektør i Forbrugerrådet.

USA overvejer mindre sikkerhed i små lufthavne

Transportation Security Administration, der står for sikkerhedskontrollen i USA’s lufthavne, overvejer at fjerne screening af passagerer i landets mindste lufthavne.