Ryanair har pilotmangel

8

LUFTFART: Ryanairs forklaring om denne tids 2.100 flyaflysninger angiveligt pga. manglende afholdt ferie for nogle af de 4.200 piloter betvivles. En mulig årsag kan være pilotflugt – senest er 140 Ryanair-piloter kommet til Norwegian.

Ryanair er Europas største flyselskab med 126 mio. forventede passagerer i år. Det har i snit ca. 2.000 daglige afgange mellem 33 lande fra foreløbig 87 baser.

I slutningen af sidst uge meddelte Ryanair, at man frem til udgangen af oktober aflyser 2.100 flyvninger, hvilket vil ramme 315.000 passagerer.

Nogle får pengene tilbage, andre kan ombookes til andre Ryanair-fly – men Ryanair meldte ikke at man vil følge EU-reglerne om nægtet ombordstigning og ombooke berørte rejsende til andre flyselskaber.

Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, medgav på selskabets generalforsamling i går i Dublin, at Ryanairs 4.200 piloter næppe er overbetalte.

De foreløbig 2.100 aflyste flyvninger svarer til to pct. af selskabets flyvninger i perioden, oplyser Ryanair.

Medierne er forbløffede over, at Ryanair først sidste uge angiveligt fandt ud af flyselskabets problemer med, at piloterne kunne holde ferie, skriver engelske medier.

Alene i Danmark forventer Ryanair i år tre mio. passagerer, her af 2,5 mio. i Københavns Lufthavn, hvor det er 3. største flyselskab. Ryanair har også ruter til Billund, Aarhus og Aalborg.

Skriv en kommentar

8 Comments on "Ryanair har pilotmangel"

Notify of
avatar
Michael
Michael

😂😂😂😂😂😂😂😂

Kenneth
Kenneth

Sidste sommer og igen i år havde Norwegian pilot mangel, nu Ryanair.
Om det ER pilotmangel, eller de slår større program end de har mandskab til finder vi nok aldrig ud af.
Men måske er de ikke så “attraktive” at arbejde for, som de selv tror og tænker. Heller ikke for nye piloter, med få flyvetimer, der blot ønsker at få kickstartet deres karriere.
Er spændt på hvad det fører til!!

Jesper Christensen
Jesper Christensen

Overenskomster er bare et fint ord for karteldannelse på arbejdsmarkedet, noget som er dybt kriminelt hvis virksomheder gør det, og fordi jeg er så meget imod karteldannelse, synes jeg det er skønt at se at almindelig konkurrence har effekt, så RyanAirs piloter nu får lønforhøjelse fordi der er efterspørgsel efter dem.

Sådan burde det foregå overalt på arbejdsmarkedet.

Hansen
Hansen

Ja og dem de får er alle de piloter som andre ikke gider ansætte fordi kvaliteten simpelhen er for dårlig.
Eks. Så har EasyJet senest haft 400 fra wiss air til samtale. De kunne kun bruge 4 af de 400, dette selvom de søger over 400 piloter til EasyJet…
så måske denne selvregulering ikke er til alles bedste alligevel…

Erik A
Erik A

Ja det er fint. Det er bare ikke det sagen drejer sig om her. Ryainair behandler deres ansatte dårligt, og nu hævner det sig måske.

Fjæsingen
Fjæsingen

Havde Norwegian blot været en smule bedre til at give de flyvende fast arbejdsskema uden for Skandinavien, ville mindst dobbelt så mange have flygtet fra Ryan.

Timber
Timber

Og hvorfor “flykter” de da ikke til SAS?

Insider
Insider

Jeg spurgte for nyligt ombord – der er masser af eks-Ryanair kaptajner som har taget job som styrmand i SAS…

wpDiscuz